Σόου του Αχιλλέα Μπέου στο «Κοριόπολις»: «Με κυνήγησε το σάπιο… πολιτικό σύστημα για να περάσει τα μνημόνια»

Σόου του Αχιλλέα Μπέου στο «Κοριόπολις»: «Με κυνήγησε το σάπιο… πολιτικό σύστημα για να περάσει τα μνημόνια»

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, έδωσε το δικό του (αναμενόμενο για πολλούς) σόου στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Koriopolis κι έφθασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «πολιτική» την ποινική του δίωξη! Μια απολογία που τα συμπεριέλαβε όλα: πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αρετή, εξυγίανση, ηθική, άγνοια, αφέλεια. Όλα σε ένα!

«Ήταν μια πολιτική δίωξη, ένα κακοστημένο σόου διότι ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σάπιο πολιτικό σύστημα», υποστήριξε ο δήμαρχος σε αργία Βόλου, που μεταξύ άλλων είναι κατηγορούμενος και για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης την περίοδο 2008-2011.

«Έξι χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή. Τέρμα τα ψέματα. Τώρα θα ακουστούν αλήθειες. Είμαι πατέρας 5 παιδιών. Μετανάστης στην Αμερική το 1980. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, πιστεύω στο Θεό. Και η ταλαιπωρία που πέρασα ήταν μάλλον θέλημα Θεού», είπε στο ξεκίνημα της απολογίας του ο… θεοσεβούμενος Μπέος. Και συνέχισε: «Ήταν μια καθαρά πολιτική δίωξη. Ένα κακοστημένο σόου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σάπιο πολιτικό σύστημα. Όταν οδηγήθηκα στα κρατητήρια αισθάνθηκα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ. Ο ανακριτής Κασίμης μου είπε, «λυπάμαι, δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά πρέπει να αποφασίσω την προφυλάκισή σας γιατί έξω περιμένουν τα ΜΜΕ». Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό μου. Οι συνομιλίες είναι καφενειακού επιπέδου, γενικές και αόριστες. Και με αυτές δημιουργήθηκαν κατηγορίες. Εγώ μπορεί να πω ότι σήμερα το βράδυ θα σκοτώσω τον Τσίπρα, μακριά βέβαια από μένα αυτό ή ότι το βράδυ θα πουλήσω ναρκωτικά. Είναι γεγονός αυτό; Το έχω κάνει; Ό,τι θέλω λέω, ελευθερία λόγου έχουμε, το λέει το σύνταγμα».

«Το καρτούν της δικηγορίας»

Στην συνέχεια ο Μπέος διατύπωσε μία σειρά ερωτημάτων και έδωσε και τις απαντήσεις: «Κατηγορούμαι για απειλή, εκβιασμό, απάτη, δωροδοκία. Ποιον δωροδόκησα; Πόσα χρήματα έδωσα; Φάντασμα δωροδόκησα; Όσο και να έψαξαν, δεν βρήκαν στοιχεία γιατί δεν υπάρχουν. Χρησιμοποίησαν συνομιλίες δύο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη. Έλεγαν για λεφτά που πήρα στο Λουτράκι, ενώ εγώ ήμουν στη φυλακή. Λένε ότι πήρα χρήματα από τον Μπάκο και τον Μποροβήλο. Λένε και για τον Πηλαδάκη και τον Παπουτσάκη, αλλά εκεί δεν πήγε κανένας κατηγορούμενος. Δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια. Πώς κατηγορούμαι για στοίχημα; Ποια λεφτά κέρδισα; Με ποιους κωδικούς έπαιξα; Δεν ζήτησαν στοιχεία από καμία στοιχηματική εταιρία, αλλά εγώ οδηγήθηκα στη φυλακή. Και η ΟΥΕΦΑ, σε ερώτημα του ανακριτή, απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι ένα παιχνίδι είναι στημένο. Προσωπικά παίζω στοίχημα, το έχω παραδεχθεί, αλλά όχι συστηματικά. Δεν είναι κακό, όλοι παίζουν. Ποτέ δεν είπα άλλωστε ότι είναι ιεραπόστολος. Από την πρώτη μέρα που με συνέλαβαν μίλησα για φιάσκο. Σήμερα κάνω μια κατάθεση ψυχής. Τι εξωθεσμικές πιέσεις υπήρχαν από επιχειρηματικά συμφέροντα και οδηγήθηκα στη φυλακή; Ο Κούγιας είπε ότι την υπόθεση την δημιούργησε ο Νίκος Πατέρας. Δεν είπε όμως ότι την δημιούργησε και ο ίδιος, ο Κούγιας, αλλά και ο Θωμαΐδης. Παραδέχτηκε πως ό,τι έχει καταθέσει είναι κρίσεις δικές του, όχι γεγονότα. Το καρτούν της δικηγορίας! Τι λες ρε Μίκυ Μάους της νομικής; Τι μας νοιάζουν οι κρίσεις σου; Γεγονότα ξέρεις; Λέει ό,τι θέλει, ό,τι τον συμφέρει. Είπε ότι ήμουν περιζήτητη νύφη και θύμα του Πατέρα και του Μαρινάκη. Ε, ναι, πριν μερικά χρόνια ήμουν γλυκούλης. Ο Κούγιας μία είναι υπέρ του Μαρινάκη, μία κατά. Μία υπέρ του Μελισσανίδη, μία κατά. Δεν τον ενδιαφέρει αν λέει ψέματα ή αλήθεια. Λέει ό,τι τον συμφέρει και κάνει το άσπρο – μαύρο. Λέγανε για έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας; Πού είναι; Κανέναν πεθαμένο από την Κίνα θα είχαν. Τον Δαλούκα (πρώην διαιτητής) τον χρησιμοποίησαν, τον στύψανε σαν το λεμόνι και τον πετάξανε. Πήγε σε παππά στο Βόλο και εξομολογήθηκε, ότι είπε ψέματα για μένα.

Λέει το κατηγορητήριο ότι είμαι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Ποια είναι η δομή της οργάνωσης; Σε ποιους δίνω εντολές; Τι χρήματα διακινώ; Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Μια αστεία υπόθεση είναι για να με βάλουν φυλακή. Εδώ πέρυσι με δήλωση του προέδρου της ΠΔΕ, του κ. Δρόσου, ομάδα εμπλέκεται σε 16 ύποπτα ματς και δεν συνέβη τίποτα…».

«Με είχαν ζαλίσει»

Από την έδρα ο Αχιλλέας Μπέος ρωτήθηκε αρκετές φορές γιατί οι παράγοντες επικοινωνούσαν μαζί του τηλεφωνικά από την στιγμή που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν μπορούσε να τους βοηθήσει. Αλλά δεν φάνηκε να πείθει τους δικαστές: «Στις συνομιλίες, πρόεδροι και παράγοντες ΠΑΕ μου εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους, τις σκέψεις τους. Αυτό γινόταν λόγω των σχέσεων που είχα με τον Μαρινάκη και τον Πατέρα. Τους λέω ότι θα τους βοηθήσω, όπως τον Μπάκο και τον Μποροβήλο. Δεν το αρνούμαι. Πήρα, όμως, τον Μαρινάκη; Το έκανα; Με είχαν ζαλίσει, ανησυχούσαν για την ομάδα τους. Απελπισμένοι ήταν. Αλλά τους ζητάω λεφτά; Εκμεταλλεύτηκα την απελπισία τους;», αναρωτήθηκε ο Μπέος και κατέληξε: «Με επέλεξαν γιατί πουλούσα, για να περάσουν τα μνημόνια. Δικαστές όπως εσείς, με ήθος, αξία και ακεραιότητα, είστε η μόνη μας ελπίδα».

Στη διάρκεια της απολογίας του ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε (κατέθεσε και τα σχετικά δικόγραφα στην έδρα) ότι έχει υποβάλει μηνύσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που έχουν ασχοληθεί με το Koriopolis. «Έχετε σκεφθεί ότι οι μηνύσεις που καταθέσατε μπορεί να εκληφθούν ως έμμεση απειλή στο δικαστήριο;», τον ρώτησε η Εισαγγελέας και ο κατηγορούμενος της απάντησε: «Δεν σας απειλώ, κάπως έπρεπε να αντιδράσω τότε γιατί βρέθηκα άδικα στην φυλακή. Δεν έχουν γίνει όλες οι απομαγνητοφωνήσεις, για παράδειγμα που είναι αυτές με τον κ. Αθανασίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter