SOS Καλογρίτσα σε Κουρτάκη;

SOS Καλογρίτσα σε Κουρτάκη;

Τα πάνω – κάτω έφερε το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική, με τον εργολάβο να χλευάζει ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και να τους υποδεικνύει τους μάρτυρες αλλά και τη «γραμμή» που πρέπει να ακολουθήσουν στην Επιτροπή.

Το μήνυμα οργής και απελπισίας που εξέπεμψε ο άλλοτε αφερέγγυος «εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ» φαίνεται πως δεν είχε αποκλειστικούς αποδέκτες τα μέλη ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο εξώδικο για τη μη κλήση των Σάμερ και Φουάντ Χούρυ:

«Πράγματι η Επιτροπή σας θα πρέπει να απαντήσει στους Έλληνες πολίτες και στους αναγνώστες των πλείστων όσων δημοσιευμάτων για τον ¨Λευκό Οίκο¨ και την ¨White Porscha¨ αλλά και τους συντάξαντες (τα δημοσιεύματα), για ποιον λόγο επέλεξε να μην καλέσει τους άνω κομβικούς μάρτυρες».

Ποιοι είναι άραγε οι «συντάξαντες»; Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα «Παραπολιτικά» του Γιάννη Κουρτάκη έχουν πάρει εργολαβία την «Καλογριτσιάδα». Μία σύντομη αναζήτηση αποδεικνύει ότι η εφημερίδα του εκδότη που πλαισιώνει συχνά πυκνά τον Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα σε διάστημα ενός μήνα αφιέρωσε τέσσερα από τα πέντε πρωτοσέλιδά της για το συγκεκριμένο θέμα.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

 

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν φταίει το νερό του Κολωνακίου, όπως έγραφε πρόσφατα και όχι τυχαία ο Αλέξης Παπαχελάς. Αλλά η εμμονή του Γ. Κουρτάκη φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Κι αυτό δεν είναι σχόλιο. Γιατί έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει στα parapolitika.gr «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Το Πουγκί, το δίχτυ, ο Βαξεβάνης δεύτερη φωνή στη Ζανέτ Τσίπρα – Και ο Καλογρίτσας με την αγία οικογένεια της Αριστεράς…», εμπλέκοντας με τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει τις προ καραντίνας νυχτερινές εξόδους του εκδότη αλλά και συντακτών του Documento με την υπόθεση Καλογρίτσα.

Δείτε το μύθευμα Κουρτάκη:

Γνωρίζοντας πολύ καλά τη ζέση Κουρτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να αποφάσισε να συμπεριλάβει τον εκδότη στους έμμεσους αποδέκτες της εξώδικης διαμαρτυρίας του κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Τι προσδοκά και γιατί το κάνει; Ίσως, το προηγούμενο που καταγράφηκε κατά την Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο να προσφέρει μία εξήγηση.

Στις 9/12/2019, στη στήλη του «πολιτικός καφές», ο εκδότης που καυχάται για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργικό ανιψιό και το Μαξίμου «προφήτευε» αποκαλύψεις εναντίον του Δ.Παπαγγελόπουλου. Στο δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Μίμης ¨επόπτευε¨ Novartis, ¨Noor-1¨, Βγενόπουλο και Σημίτη – Για ποιες υποθέσεις έδειχνε ενδιαφέρον ο Παπαγγελόπουλος;», συνέδεε τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης με τον λιμενικό, Π. Χριστοφορίδη, επικαλούμενος «ένορκες καταθέσεις».

Η προφητεία:

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Γ. Κουρτάκης: «Ένα τέταρτο θέμα που χειρίστηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος -και για το οποίο πλέον υπάρχουν στοιχεία- ήταν η σκευωρία του ¨Noor-1¨. Όταν ο κ. Τσίπρας θέλησε να περάσει απέναντι στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προσφέρθηκε να θέσει σε ομηρία τον «εχθρό» του τότε πρωθυπουργού. Κάπως έτσι έφυγε από το γραφείο του μια ανώνυμη επιστολή, η οποία κατέληξε στη ¨μαθήτριά¨ του, εισαγγελέα Τζίβα. Όμως, ο ρόλος του κ. Παπαγγελόπουλου δεν σταματά εδώ, αφού, όπως προκύπτει από ένορκες (πλέον) καταθέσεις, ο εν λόγω είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες του λιμενικού Χριστοφορίδη, ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλακές, κάνοντας ραντεβού με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Τα όσα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες θα καταδείξουν γιατί ο Τσίπρας κρατούσε «μόνιμο» στο υπουργείο Δικαιοσύνης ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της τελευταίας πενταετίας. Τον κρατούσε γιατί του έκανε τη δουλειά, ασχέτως αν στο τέλος δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ».

Λίγες μέρες αργότερα, η προφητεία επιβεβαιώθηκε. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εισηγητής του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και όλως τυχαίως και γι΄ αυτήν κατά του Νίκου Παππά, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να διερευνηθούν από την Επιτροπή καταθέσεις οι οποίες είχαν δοθεί στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης «Noor1» και οι οποίες ενέπλεκαν τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Διαβάστε αναλυτικά:  Ο Κουρτάκης είχε προαναγγείλει ότι ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα ρίξουν τη Βουλή στα αμπάρια του Noor1

Οπότε, μήπως ο Χρ. Καλογρίτσας ξέρει καλά τι κάνει στέλνοντας σήμα κινδύνου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter