SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας – Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Κικίλιας

SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας – Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Κικίλιας

Ολοένα και αυξάνεται η πίεση που δέχεται καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω σοβαρών ελλείψεων που παρουσιάζονται σε αυτά σε κλίνες ΜΕΘ και σε προσωπικό σε συνδυασμό με τον υψηλό όγκο εργασίας εν μέσω έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, σημαίνουν συναγερμό μη μπορώντας να διαχειριστούν τα δεκάδες περιστατικά που καταφθάνουν καθημερινά αλλά μην έχοντας παράλληλα και τις απαραίτητες κλίνες για να εξυπηρετήσουν ασθενείς τόσο με Covid-19 όσο και άλλων παθήσεων που χρειάζονται απαραιτήτως νοσηλεία. 

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικά της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα, με την διασπορά του κορονοϊού να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 9:30 στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η θετικότητα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι στο 32%. Μάλιστα ανέφερε: «Δεν προσέξαμε στη Θεσσαλονίκη».

Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις Ελληνες στη Θεσσαλονίκη που έχουν κάνει το τεστ του κορονοϊού είναι θετικοί στον ιό.

«Σχεδόν σε 14 ώρες γέμισε η ΜΕΘ!»

Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία, από την πίεση που δέχονται, περιγράφει με ανάρτησή του, ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει, ο κ. Ελευθέριος Σιώμος χθες κατά την εφημερία του νοσοκομείου, σε περίπου 14 ώρες, σχεδόν γέμισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν? Να σας πω εγώ: 14 ώρες‼️», γράφει χαρακτηριστικά 

Την ίδια ώρα, «ασφυκτική» είναι η κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο νοσοκομείο Βόλου αλλά και στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Σήμα κινδύνου και από τον Ερυθρό Σταυρό

Ο Ερυθρός Σταυρός εκπέμπει και εκείνος με τη σειρά του σήμα κινδύνου λόγω της πληρότητας σε κρεβάτια αλλά και εξαιτίας των ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ερυθρό Σταυρό», Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ανέφερε πως τα κρεβάτια που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό είναι γεμάτα από άλλα περιστατικά.

Τόνισε παράλληλα πως από τις αρχές Απριλίου που το νοσοκομείο δέχεται περιστατικά Covid, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη γι αυτό και είναι επιτακτικές οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter