SOS – Τελειώνουν τα αποθέματα αίματος λόγω κορονοϊού

SOS – Τελειώνουν τα αποθέματα αίματος λόγω κορονοϊού

Μειώνονται δραματικά τα αποθέματα αίματος λόγο του Κορονοιού. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που χτύπησε και την δική μας πόρτα.

Το θέμα αναφέρθηκε χθες στη επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας από τους επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με σκοπό να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Να σημειωθεί ότι μόνο για τις ανάγκες των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία χρειάζονται καθημερινά 500 μονάδες αίμα. Όπως εξηγεί στο documentonews η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ Ματσούκα «Το 30% της συλλογής αίματος της χώρα στηρίζεται στην αιμοδοσία των συγγενών των ανθρώπων που πρόκειται να χειρουργηθούν από την στιγμή που δικαίως τα χειρουργεία σταμάτησαν πρέπει να βρεθεί άμεσα μια άλλη λύση»

Το ΕΚΕΑ τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να αυξηθούν οι αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους τόσο για να αποφευχθούν οι συναθροίσεις αλλά και για να μειωθεί η κίνηση στα νοσοκομεία κάτι που αποτελεί το ζητούμενο αυτές τις μέρες. Ήδη έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από την πλευρά δήμων μετά από υπουργική απόφαση που έχει σταλεί σε νοσοκομεία και σε δήμους για να πραγματοποιούνται αιαμοδοσιες μακριά από τα νοσοκομεία.

«Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει ο κόσμος ότι για 2500 ανθρώπους εξαρτάται η ζωή τους από την αιμοδοσία» είπε η κ Χάρις Ματσούκα πρόεδρος του ΕΚΕΑ πρόκειται για τους συστηματικά μεταγγιζόμενους ασθενείς

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινήσεις κάνουν και οι ξένοι οργανισμοί οι οποίες προτρέπουν τους αιμοδότες να δώσουν αίμα γιατί τελειώνουν τα αποθέματα καθώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το αίμα μεταδίδει κάποιους από αυτούς τους αναπνευστικούς ιούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter