Σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι κατά Βέμπερ: Προεκλογική βρωμιά την προσωρινή αποπομπή Ορμπάν

Σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι  κατά Βέμπερ: Προεκλογική βρωμιά την προσωρινή αποπομπή Ορμπάν

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι (Gruenen) επικρίνουν την προσωρινή αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, Fidesz, στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ως φαύλο συμβιβασμό.

Συγκεκριμένα, ο γγ του SPD, Λαρς Κλίνγκμπαϊλ ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, DPA, ότι «η απόφαση αυτή δεν αφορά την Ευρώπη ή τη δημοκρατία, αλλά πρόκειται για μία βρώμικη προεκλογική συμφωνία». «Γιατί προσωρινή αναστολή και όχι οριστικός αποκλεισμός;», αναρωτήθηκε.

Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Πρασίνων, Σκα Κέλερ, τόνισε στην «Passauer Neue Presse» ότι «στο ΕΛΚ δεν συμφώνησαν για την οριστική αποβολή του δεξιού εθνικιστικού κόμματος του κ. Όρμπαν, αλλά για την προσωρινή αποβολή του. Η αποφασιστική συμβολή στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει διαφορετική μορφή, όπως και η αξιοπιστία, επίσης. 

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, χάνει την αξιοπιστία του ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον συνεχίζει να προστατεύει το κόμμα του κ. Όρμπαν, Fidesz. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα ο πρόεδρός της είναι οι θεματοφύλακες των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και επαγρυπνούν για τις δημοκρατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Διαβάστε ακόμη: «Νίκη» βαφτίζουν «πόρτα» του ΕΛΚ στον Ορμπάν – Ακροδεξιό παραλήρημα

Ο κ. Βέμπερ πρέπει να καταστήσει σαφές τι ακριβώς υποστηρίζει. Αν δεν έχει σαφή τοποθέτηση απέναντι στον κ. Όρμπαν, θα το βρει μπροστά του», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter