«Σωσίβιο» από το ΕΣΡ στον Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Σωσίβιο» από το ΕΣΡ στον Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του ΕΣΡ να ζητήσει… προληπτικά να αποφευχθούν εικόνες που θα συμβάλουν «στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες», στον απόηχο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τη στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί, συγκλονίζεται από μία εθνική τραγωδία και οι συγγενείς των επιβατών ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η ανακοίνωση του ΕΣΡ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, ζητά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς «να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό (και ιδίως στους ανηλίκους) και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και ιδίως τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, του άρθρου 4 παρ. 2 του Ν. 2863/2000 και των άρθρων 5 παρ. 1 εδ. β και 7 παρ. 1 και παρ. 2 του Π.Δ./τος 77/2003, σας παρακαλώ να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό (και ιδίως στους ανηλίκους) και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ.,

Αθανάσιος Κουτρομάνος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter