Σοβαρή καταγγελία για λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς

Σοβαρή καταγγελία για λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς

Την πλήρη ασυδοσία που επικρατεί στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου- Στροφυλιάς, με την προκλητική ανοχή και την ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών αναδεικνύει με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κυριάκος Γαλάνης.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γαλάνης που είναι μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρείας και της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08:54, έγινε αυτόπτης μάρτυρας παρανομιών από λαθροθήρες στην αυστηρά προστατευόμενη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου .Δηλαδή στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, όπου οι συγκεκριμένοι σκότωναν υδρόβια πουλιά επί τέσσερις ώρες!

Ο κ. Γαλάνης έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία με το αγροτικό τους όχημα κατά την φάση της αποχώρησής τους σημειώνοντας :

«Εδώ είναι στην φάση απόσυρσής τους στο χωριό Λακκόπετρα. Διακρίνονται στην καρότσα του λευκού αγροτικού (ΑΧΤ 5@@1) δύο γαΐτες με εξωλέμβιες και δύο άτομα -κουκουλοφόροι- εκατέρωθεν των βαρκών, ένας εκ των οποίων εκδήλωνε και την συμπάθειά του προς τον καταγραφέα τους, με διάφορες χειρονομίες.»

Όπως αναφέρει:

Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Δυτ. Αχαΐας, του οποίου η ηγεσία, αλλά και η υπηρετούσα στην Υπηρεσία Αξιωματικός εκείνη την ώρα, είναι πλήρως συνεργάσιμη και με ιδιαίτερη βούληση για την καταστολή των εγκλημάτων στην περιοχή ευθύνης τους στο Εθνικό μας Πάρκο στολίδι, αλλά δυστυχώς το μοναδικό διαθέσιμο περιπολικό είχε μεταβεί στον Καστελόκαμπο Πάτρας προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμο από τις εκεί εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Το Δασαρχείο είχε προγραμματισμένη περιπολία δασοπροστασίας από 11:00 έως 19:00 και δεν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης λόγω περιορισμού τους στα καύσιμα και στην κάλυψη επιπλέον υπερωριών…

Η Μονάδα ΟΦΥΠΕΚΑ (πρώην Φορέας Διαχείρισης) είχε προγραμματισμένη περιπολία -δασοπροστασίας κυρίως κι αυτή- από 12:00 έως 20:00 και παρομοίως με το Δασαρχείο ουδεμία άλλη αντίδραση μπορούσε να πράξει…

«Ο τοπικός πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος Λάππα Μετοχίου κλπ κι ο Likeϊκιστής “αντιπρόεδρος” που αυτός έχει χρήσει (με likes σε αναρτήσεις ντόπιων εν δυνάμει ψηφοφόρων του με επίδειξη φονευθέντων στο Εθνικό μας Πάρκο υδροβίων πουλιών δηλ) πότε θα ενημερώσουν τον Δήμαρχοι τους και μέσω αυτού το Δημοτικό τους Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας για αυτού του τύπου τα εγκλήματα?

Για την πάντα απούσα φαιδρή -και γελοίο μοναδικό στον πλανήτη κατασκεύασμα- την κυνηγοθηροφυλακή, που αν και διαθέτει ομοσπονδιακό θηροφύλακα με βάση την Κάτω Αχαΐα, ποτέ δεν τον εντέλει για περιπολία στο Εθνικό μας Πάρκο, καμία άξια αναφορά δεν γράφω. Είναι μόνο ικανή η Γ’ ΚΟΠ Πελοποννήσου να μου στέλνει εξώδικο -τύπου SLAPP- όταν μέσω δημόσιων αναρτήσεων μου ζητώ τον άμεσο περιορισμό έως και την κατάργηση του “α(θ)λήματος του κυνηγιού και τον περιορισμό της γενικά πανεύκολης οπλοκατοχής από τον γενικό πληθυσμό! Χώρια που γνωρίζω τουλάχιστον μία περίπτωση που περίπολό τους έχει αποκαλύψει μεθοδική επιχείρηση του Δασαρχείου Πατρών για σύλληψη παράνομων κυνηγών στον Πρόκοπο στο παρελθόν….»

«Ποιος δύναται να ελέγξει και να αποτρέψει τους εγκληματίες και να αποτρέψει στα μάτια των περιηγητών, και τουριστών κι επιστημόνων, που επισκέπτονται το μεγαλύτερης έκτασης και Βιοποικιλότητας στην Πελοπόννησο, Εθνικό μας Πάρκο;» – ρωτά δημόσια ο Περιφερειακός Σύμβουλος και προσθέτει:

« Έχοντας υπόψη ότι παρόμοια και άλλα προβλήματα παρουσιάζονται στο σύνολο σχεδόν των προστατευόμενων περιοχών της χώρας, σίγουρα ΚΑΠΟΙΟΊ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ηγήτορες πρέπει να απολογηθούν στους ΠΟΛΊΤΕΣ , για την αποδιοργάνωση/διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών και για την ανύπαρκτη βούλησή τους να εξαφανιστούν αυτού τους είδους οι απαράδεκτες ενέργειες.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter