Σοβαρή καταγγελία για παράνομη μεταφορά αλόγου – Το έκρυψαν κάτω από μουσαμάδες

Σοβαρή καταγγελία για παράνομη μεταφορά αλόγου – Το έκρυψαν κάτω από μουσαμάδες

Την παράνομη μεταφορά αλόγου κατήγγειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις». Αυτή τη φορά ένα άτυχο άλογο εντοπίστηκε τυχαία στην καρότσα ενός φορτηγού στο λιμάνι της Αίγινας. Μάλιστα ο άνδρας στον οποίο φέρεται να ανήκει το φορτηγό είχε καλύψει το ζώο με μουσαμάδες για να μην φαίνεται!

Εθελόντρια της «Ιππόθεσις» δήλωσε στο documentonews.gr ότι «το βρήκαν από τύχη την ώρα που περίμεναν στο λιμάνι του Πειραιά. Έχω προχωρήσει σε καταγγελία στην Εισαγγελία Πειραιά. Δεν γνωρίζουμε που μπορεί να κατέληγε το άλογο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέβασε η «Ιππόθεσις» στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram:

Μέχρι και σήμερα κανένα μητρώο ιπποειδών δεν υπάρχει στην χώρα. Πεισματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρνούνται τον διάλογο με τις ενώσεις προστασίας των ιπποειδών, όπως η «Ιππόθεσις». Υπενθυμίζεται πως υπάρχει κοινοτικός κανονισμός της Ε.Ε. για την καταγραφή και ιχνηλασιμότητα των ιπποειδών από το 2008.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει η κ. Ρούσσου στο Documento τον περασμένο Φεβρουάριο: «Από το σύνολο των καταγγελιών διαπιστώνουμε την άγνοια των ελεγκτικών αρχών αλλά και τη δεδομένη αδιαφορία τους κυρίως για τα ιπποειδή. Το δε ΥΠΑΤ αρνείται να εφαρμόσει τον κοινοτικό κανονισμό για την καταγραφή και ιχνηλασιμότητα των ιπποειδών από το 2008».

Σήμερα στη χώρα μας το 80% των ιπποειδών δεν φέρει σήμανση. Άγνωστοι οι ιδιοκτήτες, άγνωστοι και οι δράστες των κακοποιήσεων και των δολοφονιών με ευθύνη της πολιτείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter