Σοβαρή καταγγελία Παππά για αλλοίωση των πρακτικών της Προανακριτικής – Ομολόγησε τη λαθροχειρία ο πρόεδρος

Σοβαρή καταγγελία Παππά για αλλοίωση των πρακτικών της Προανακριτικής – Ομολόγησε τη λαθροχειρία ο πρόεδρος

Την αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική καταγγέλλει με επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο της Επιτροπής ο Νίκος Παππάς, ζητώντας να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης συνεδρίασης και να διορθωθούν τα «εξαφανισμένα» αποσπάσματα από την εξέταση του εργολάβου. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κελέτσης ομολόγησε τη λαθροχειρία, κάνοντας λόγο για «κυριαρχικό δικαίωμα του προέδρου της Επιτροπής». Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής εξετάζει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να καταθέσει ο ερευνώμενος, Ν. Παππάς.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας, η… Μοσάντ και οι «απατεώνες Άραβες»

Επιστολή στο προεδρείο της Προανακριτικής απέστειλε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, καταγγέλλοντας την αλλοίωση των πρακτικών της πρώτης κατάθεσης του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρ. Καλογρίτσα. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για κρίσιμα σημεία της χθεσινής συνεδρίασης που αφορούν τον πυρήνα των εργασιών της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως αφαιρέθηκε το απόσπασμα που αφορούσε την αναδίπλωση του μάρτυρα σε σχέση με την ύπαρξη sms που αντάλλαζε με τον Ν. Παππά. Όπως επισημαίνουν οι πηγές, μετά τις αόριστες αναφορές περί ύπαρξης μηνυμάτων, ο μάρτυρας αναγκάστηκε να αναιρέσει τον εαυτό του και ανέκρουσε πρύμναν, δηλώνοντας πως δεν υπάρχουν sms. «Αυτό το σημείο σβήστηκε» τονίζουν οι πηγές.

Επίσης, επισημαίνουν πως αφαιρέθηκε ολόκληρο απόσπασμα από την τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, όπως επίσης η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο, ο οποίος της είπε υποτιμητικά ότι νομίζει πως βρίσκεται σε κομμωτήριο.

Τούτων δοθέντων, ο ερευνώμενος πρώην υπουργός ζητά να ακούσει την επίμαχη μαγνητοφώνηση ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε η ακρόαση να γίνει από όλα τα μέλη της Προανακριτικής και να κάνουν τις ανάλογες συγκρίσεις με τα πρακτικά. Αιτείται δε τη διόρθωση των πρακτικών «ώστε σε αυτά να περιλαμβάνονται όσα πρόλαβαν να κατατεθούν από τον εξετασθέντα μάρτυρα, Χρ. Καλογρίτσα, μέχρι και την αιφνίδια κρίση της υγείας του, που οδήγησε στη διακοπή της εξέτασής του, καθώς και όσα διημείφθησαν μεταξύ των μελών της Επιτροπής».

Διαβάστε την επιστολή:

«Απαλείφθηκαν αποσπάσματα»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η Θ. Τζάκρη εξήγησε πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν την απάλειψη αποσπασμάτων από τα πρακτικά της κατάθεσης Καλογρίτσα, τα οποία αφορούσαν λεγόμενα τόσο του μάρτυρα όσο και της ίδιας και του προέδρου. «Ζητήσαμε τον λόγο από τον πρόεδρος, ο οποίος ομολόγησε ότι έγινε παρέμβαση θεωρώντας ότι έχει το δικαίωμα. Κατά την άποψή μας, αυτό συντελέστηκε παρανόμως και αυθαιρέτως» δήλωσε και σχολίασε πως «η διαδικασία εκτραχύνεται σε μία επικίνδυνη οδό μετά τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου».

Μετά από ερώτηση του documentonews.gr σε σχέση με την εξήγηση που έδωσε ο κ. Κελέτσης για την αλλοίωση των πρακτικών, η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο πρόεδρος προφασίστηκε πως «είναι κυριαρχικό του δικαίωμα να παρεμβαίνει και να απαλείφει αποσπάσματα των πρακτικών».

Σε σχέση με τα αιτήματα που διατυπώνει ο Ν. Παππάς στην επιστολή του, η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι το αίτημα για ακρόαση του ηχητικού από τον ερευνώμενο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, κάτι που δεν ίσχυσε και για αυτό που σχετιζόταν με την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο Ν. Παππάς εξετάζει σοβαρά να καταθέσει μήνυση κατά του Στ. Κελέτση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter