Σοβαρή καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν χρήματα να πάνε σπίτι τους

Σοβαρή καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν χρήματα να πάνε σπίτι τους
Φωτογραφία αρχείου

Η αδυναμία ανθρώπων να πληρώσουν το ρεύμα και το φαγητό τους τους αναγκάζει να αρνούνται να πάρουν εξιτήρια από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, διότι δεν έχουν που να πάνε.  Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αστέγων που εισάγονται στα νοσοκομεία και αρνούνται να πάρουν εξιτήριο.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέραν των αστέγων έχουμε μεγάλο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία ηλικιωμένων ατόμων αυτοεξυπηρετούμενων ή μη που λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις περί των 400 ευρώ. Εισάγονται στα Νοσοκομεία και παρ ότι ξεπερνάνε τα προβλήματα υγείας αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν μπορούν να ζήσουν σπίτι τους με 400 ευρώ σύνταξη. Στο σπίτι είναι κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ, χωρίς φαγητό και ζέστη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικός είναι η περίπτωση ηλικιωμένης στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο «στις 17 Νοεμβρίου εισήχθη ηλικιωμένη γυναίκα που αρνούνταν να πάρει εξιτήριο γιατί στο σπίτι της ήταν κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Με σύνταξη των 400 ευρώ. Η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου επικοινώνησε άπειρες φορές με τη ΔΕΗ να της επανασυνδέσουν το ρεύμα αλλα εισέπραττε την απάντηση ότι για να συνδεθεί το ρεύμα πρέπει να πληρώσει το 1/4 των οφειλών που αντιστοιχούν σε 70 ευρώ. Ευτυχώς που η ηλικιωμένη είχε τα τελευταία της 70 ευρώ και τα πλήρωσε στη ΔΕΗ. Οι συνάδελφοι κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου ανέλαβαν τις διαδικασίες και επανασυνδέθηκε το ρεύμα. Έτσι δέχθηκε να πάρει εξιτήριο. Βέβαια χωρίς χρήματα τώρα πως θα ζήσει; Καμία πρόνοια».

Ωστόσο όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η παραπάνω περίπτωση αποτελεί εξαίρεση. «Οι περισσότεροι όμως αρνούνται το εξιτήριο. Παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία. Πολύ σωστά το προσωπικό των νοσοκομείων δεν τους πετάει στο δρόμο .Επίσης μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα έχουμε στα νοσοκομεία με ηλικιωμένους νοσηλευόμενους ασθενείς μη αυτοεξυπηρετούμενους χαμηλόσυνταξιούχους που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν φθάνουν τα χρήματα να αναζητήσουν προνοιακή δομή».

Μόνο ένα δημόσιο θεραπευτήριο χρονίων πασχόντων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι υπάρχει μόνο ένα δημόσιο θεραπευτήριο χρόνιων πασχόντων όπου λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να αναπτύξει νέες θέσεις φιλοξενίας και η αναμονή για φιλοξενία ηλικιωμένων χρονίων πασχόντων ξεπερνάει τον ένα χρόνο Την ίδια ώρα όπως αναφέρει οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες στοιχίζουν 700 ευρώ το μήνα το λιγότερο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter