Σοβαρή καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο για να μη βρεθούν στον δρόμο (Video)

Σοβαρή καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο για να μη βρεθούν στον δρόμο (Video)

Τραγική η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει βάλει «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή της στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

Η επανεμφάνιση των ράντζων αλλά και η αδυναμία αποτελεσματικής ανταπόκρισης στα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της επαρχίας λόγω υποστελέχωσης αποτελούν ζητήματα τα οποία έχει στηλιτεύσει επανειλημμένα η ΠΟΕΔΗΝ, με τον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο να αναδεικνύει επίσης ακόμη ένα κοινωνικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, ασθενείς παραμένουν επί μήνες στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν που να πάνε, φέρνοντας ως παράδειγμα πέντε περιστατικά στο νοσοκομείο Αττικό. «Φυσικά, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στον δρόμο», επεσήμανε μιλώντας στο Open TV το πρωί της Τετάρτης, κάνοντας λόγο για άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.

«Σε άλλους κόπηκε το ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ για το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Οι νοσοκομειακές δομές έχουν προσπαθήσει να βρουν λύση μέσω προνοιακών μονάδων, ωστόσο οι ιδιωτικές είναι απλησίαστες οικονομικά, ενώ οι δημόσιες, λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής για φιλοξενία η οποία ξεπερνά το ένα έτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter