Εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ο ένας από τους τρεις τραυματίες εργάτες μετά τη σύγκρουση συρμών (Photos – Video)

Εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ο ένας από τους τρεις τραυματίες εργάτες μετά τη σύγκρουση συρμών (Photos – Video)

Τραγωδία τα ξημερώματα της Τρίτης στον ΗΣΑΠ καθώς κατέληξε ο ένας από τους τρεις εργάτες που τραυματίστηκαν στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε έπειτα από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα φρένου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, δυστυχώς, ο ένας άνδρας, 41 ετών, που ήταν σοβαρά τραυματισμένος δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο και στο μηχάνημα επέβαιναν συνολικά 7 εργάτες οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα με το σύστημα φρένου πήδηξαν στις γραμμές καθώς αντιλήφθηκαν πως ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στο Open, τόνισε: «η λοκομοτίβα – το βαγόνι που εκτελούσε τις εργασίες καθαρισμού- δεν είχε φρένα. Όταν είδαν ότι δεν έχει φρένα, κατέβαινε με ανεξέλεγκτη ταχύτητα από την Κηφισιά και προκειμένου να σταματήσει γιατί είναι όλο κατηφόρα το δίκτυο, βάλανε το συρμό για να το σταματήσει. Θα είχαμε πιο σημαντικές ζημιές».

Επίσης, σημείωσε ότι: «Είμαστε πολύ συγκλονισμένοι σαν εργαζόμενοι».

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως τα δρομολόγια γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια και ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί πριν το απόγευμα.

Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ:

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter