Σουδάν: Έφθασε στην Τανάγρα το δεύτερο C-27 με 34 διασωθέντες από το Σουδάν

Σουδάν: Έφθασε στην Τανάγρα το δεύτερο C-27 με 34 διασωθέντες από το Σουδάν

Προσγειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Τανάγρα το δεύτερο αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε 16 έλληνες, μία ελληνοκύπρια, 9 ρουμάνους και 8 φινλανδούς πολίτες, απεγκλωβισμένους από το Σουδάν, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Nα σημειωθεί ότι στις 16:04 απογειώθηκε ένα C-27 από την Ελευσίνα με προορισμό το Ασουάν.

Οι υπολογισμοί που γίνονται για τους εναπομείναντες Έλληνες που ζουν στο Σουδάν, είναι ότι ο αριθμός τους ίσως φτάνει τους 80. Όλοι έχουν φροντίσει να κρύβονται σε καταφύγιο ή στα σπίτια τους, ενώ ο εντοπισμός τους γίνεται με δυσκολία. Οι τηλεφωνικές γραμμές πολλές φορές πέφτουν, όπως και το ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φορτίσουν τις τηλεφωνικές συσκευές που έχουν.

Δείτε επίσης: Στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος με Έλληνες από το Σουδάν (Photos)

Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 13 Έλληνες

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τρίτης έφτασε στην Ελευσίνα το πρώτο αεροσκάφος στην Ελλάδα από το Σουδάν που μετέφερε δέκαεπτά άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, έφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στις 10:30, με το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και μεταφέρθηκαν, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Μεταξύ των πολιτών βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας.

Διαβάστε επίσης:

Στην Τανάγρα το απόγευμα το δεύτερο αεροσκάφος με Έλληνες από το Σουδάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter