Σουδάν: Γιατροί καταγγέλλουν ότι ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας επιτίθενται σε νοσοκομεία

Σουδάν: Γιατροί καταγγέλλουν ότι ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας επιτίθενται σε νοσοκομεία

Μια οργάνωση σουδανών γιατρών κατηγόρησε χθες τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας του Σουδάν ότι διέπραξαν επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων και υγειονομικού προσωπικού στη χώρα.

Η οργάνωση κατήγγειλε επίσης ότι γυναίκες βιάστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του γενικού επιτελείου στο Χαρτούμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Royal College of Pathologists, σχολή ιατρικής του Λονδίνου.

«Επιτίθενται εδώ και καιρό στα νοσοκομεία αφότου κατέλαβαν την εξουσία, σε διάφορες περιοχές του Σουδάν, ιδίως στο Νταρφούρ, στα όρη Νούμπα και στην Πολιτεία του Μπλε Νείλου», είπε ο Χουσάμ Αλμουτζάμερ, στέλεχος της Ένωσης Σουδανών Ιατρών.

«Τα νοσοκομεία γίνονται στόχος συστηματικών επιθέσεων και το ιατρικό προσωπικό υφίσταται βάρβαρους ξυλοδαρμούς», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Χασίμ Μουχτάρ, οι γυναίκες μετατρέπονται επίσης πολύ συχνά σε στόχους στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και των μονάδων του στρατού, που προχώρησε σε πραξικόπημα την 11η Απριλίου.

Πολλές γυναίκες «βιάστηκαν σε συνοικίες κοντά στο αρχηγείο του [μεταβατικού] στρατιωτικού συμβουλίου», κατήγγειλε, χωρίς να διευκρινίσει πότε, ή να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιθέσεις αυτές.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαρκέσει. Θέλουμε να ασκηθεί πίεση ή να αναληφθεί δράση σε επίπεδο διεθνούς κοινότητας (…) για να σταματήσει αυτό που γίνεται στο Σουδάν», πρόσθεσε.

Οι καταγγελίες αυτές καταγράφονται ενώ το κίνημα διαμαρτυρίας στο Σουδάν καλούσε να συνεχιστεί η μαζική κινητοποίηση, μία ημέρα μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών στο Χαρτούμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter