Σουδάν: Συμφωνία μεταξύ στρατού και πολιτικών για να τερματιστεί η αιματοχυσία

Σουδάν: Συμφωνία μεταξύ στρατού και πολιτικών για να τερματιστεί η αιματοχυσία
Ο Αμπντάλα Χάμντοκ

Ο Αμπντάλα Χάμντοκ, ο πρωθυπουργός του Σουδάν που ανατράπηκε με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 25ης Οκτωβρίου, αποκαταστάθηκε σήμερα στο αξίωμά του, με την υπογραφή της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το πραξικόπημα, όταν τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο Χάμντοκ εκφώνησε μια σύντομη ομιλία, στο πλευρό του Μπουρχάν, του αρχηγού του στρατού και επικεφαλής του πραξικοπήματος. Στην τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας, στο προεδρικό μέγαρο, και οι δύο δήλωσαν ότι δεσμεύονται να συνεχίσουν τη διαδικασία μετάβασης στη δημοκρατία.

Ο Χάμντοκ είπε ότι η συμφωνία με τη στρατιωτική ηγεσία έχει ως στόχο να τερματιστεί τη αιματοχυσία.

«Ξέρω ότι οι νέοι μας είναι άξιοι να κάνουν θυσίες, είναι αποφασισμένοι, μπορούν να δώσουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Αλλά το σουδανικό αίμα είναι πολύτιμο, ας σταματήσουμε την αιματοχυσία και να κατευθύνουμε την ενέργεια των νέων προς την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη», είπε.

Η συμφωνία προβλέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Χάμντοκ και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, σύμφωνα με αποσπάσματα που διαβάστηκαν στην κρατική τηλεόραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter