Σουδάν: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους – 18 νεκροί

Σουδάν: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους – 18 νεκροί

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα μετά την απογείωσή του από μια στρατιωτική βάση στο Δυτικό Νταρφούρ του Σουδάν, ανέφεραν ένας ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και κάτοικοι της περιοχής.

Δεκαοχτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από τη συντριβή ενός σουδανικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Νταρφούρ, μετά την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή την περιοχή του δυτικού Σουδάν, όπου μαίνονται νέες αιματηρές συγκρούσεις, ανακοίνωσε ο σουδανικός στρατός.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, το αεροπλάνο συνετρίβη πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της ελ Γκενέινα, πρωτεύουσας της Πολιτείας του Δυτικού Νταρφούρ, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ εθνοτικών ομάδων τις πρόσφατες μέρες έχουν αποτέλεσμα τουλάχιστον 50 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

“Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, τύπου Antonov An-12, συνετρίβη μετά την απογείωσή του από την ελ Γκενέινα. Όλοι οι επιβαίνοντες, επτά μέλη του πληρώματος, τρεις δικαστές και οχτώ άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Αμίρ Μοχάμεντ αλ Χασάν.

Μια έρευνα για τον καθορισμό των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή τόνισε, ότι το αεροσκάφος πριν την απογείωσή του, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στους κατοίκους που έχουν πληγεί από τη βία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τοπική Ερυθρά Ημισέληνο, τουλάχιστον 48 άτομα σκοτώθηκαν και 241 τραυματίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα σε μάχες μεταξύ αντίπαλων αραβικών και αφρικανικών φυλών στο ελ Γκενέινα στο Νταρφούρ. Δεκαεννέα από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο Χαρτούμ, 1.100 χλμ. ανατολικά.

Στην πόλη υπάρχει έντονη στρατιωτική παρουσία, και αυτή την εβδομάδα έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι επισκέψεις ανώτερων αξιωματούχων.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Alarabiya μετέδωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρεις δικαστικοί αξιωματούχοι και ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σίτισης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter