Σουηδία: 7.370 κρούσματα, 160 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σουηδία: 7.370 κρούσματα, 160 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Σουηδία, η οποία λόγω της ανορθόδοξης στρατηγικής της κατά της πανδημίας βρέθηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο, κατέγραψε 7.370 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας.

Η αύξηση αυτή συγκρίνεται με το υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, Πέμπτη.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 160 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν το σύνολο σε 7.514. Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών αλλά χαμηλότερο από αυτό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι όλοι οι μαθητές ηλικίας 14-16 ετών στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη, θα στραφούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το υπόλοιπο του 2020 ώστε να βοηθήσουν στην αναχαίτιση ενός σοβαρού δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι η πρώτη φορά που η Σουηδία, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες δυτικές χώρες που απέφυγε την υποχρεωτική καραντίνα και τη χρήση της μάσκας ως μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, συστήνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μεγάλο αριθμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

“Πρέπει να μειώσουμε δραστικά τις επαφές μας, οπότε δυστυχώς είμαι αναγκασμένη να συστήσω στους δήμους (στην περιφέρεια της Στοκχόλμης) να σταματήσουν τη διδασκαλία στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές σε προχωρημένο επίπεδο εκπαίδευσης αρχίζοντας από τη Δευτέρα”, δήλωσε η περιφερειακή επικεφαλής ελέγχου των λοιμώξεων Μαρία Ρότσεν ‘Οσλουντ.

Η Στοκχόλμη είναι η σκληρότερα πληγείσα περιφέρεια της Σουηδίας από την αναπνευστική νόσο COVID-19, μετρώντας περισσότερο από το ένα τρίτο των θανάτων από τον ιό στη σκανδιναβική χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter