Σουηδία-εκλογές: Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν σαφές προβάδισμα, σύμφωνα με δύο exit-poll

Σουηδία-εκλογές: Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν σαφές προβάδισμα, σύμφωνα με δύο exit-poll

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σουηδίας αναμένεται να παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, σύμφωνα με δύο exit-polls που δείχνουν αύξηση της δύναμης της άκρας δεξιάς αλλά όχι αυτή που αναμενόταν.

Οι σοσιαλδημοκράτες φέρεται να λαμβάνουν από το 25,4% έως το 26,2% των ψήφων, η χειρότερη επίδοσή τους τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια. Το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φέρεται να λαμβάνει από 16,3% έως 19,2%, ενώ ορισμένα ινστιτούτα του δίνουν ποσοστό έως 25%. Μια δημοσκόπηση του δίνει τη δεύτερη θέση και μια άλλη την τρίτη.

Οι συντηρητικοί φέρονται να κερδίζουν μεταξύ 17,8% και 18,4%, πολύ λιγότερο από ό,τι το 2014, που είχαν λάβει το 23% των ψήφων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτές, η απερχόμενη “κοκκινο-πράσινη” συμμαχία και η “αστική” αντιπολίτευση (του κέντρου και της δεξιάς) δίνουν μάχη στήθος με στήθος και θα χρειαστεί να γίνουν εντατικές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια πλειοψηφία ή η λιγότερο αδύναμη από τις συμμαχίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter