Σουηδία: Επιμένει στις κατηγορίες κατά Ασάνζ για βιασμό

Σουηδία: Επιμένει στις κατηγορίες κατά Ασάνζ για βιασμό

Η σουηδή ενάγουσα που κατηγορεί τον Τζούλιαν Ασάνζ για βιασμό θεωρεί πως ο τερματισμός των διώξεων αποτελεί «σκάνδαλο» και, «συγκλονισμένη», επιμένει στις κατηγορίες σε βάρος του, δήλωσε η δικηγόρος της, η Ελιζαμπέτ Φριτς(φωτογραφία).

«Είναι σκάνδαλο που ένας φερόμενος ως βιαστής μπορεί να διαφεύγει από τη Δικαιοσύνη και έτσι να αποφεύγει τα δικαστήρια. Υπάρχουν αποδείξεις σε αυτόν τον φάκελο και αυτές οι αποδείξεις έπρεπε να είχαν εξεταστεί σε μια δίκη», ανέφερε η δικηγόρος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η πελάτισσά μου είναι συγκλονισμένη και καμία απόφαση να τεθεί η απόφαση στο αρχείο δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός πως ο Ασάνζ διέπραξε σε βάρος της βιασμό», πρόσθεσε.

Η ενάγουσα, ηλικίας περίπου 30 ετών την εποχή των γεγονότων, ανέμενε σχεδόν επτά χρόνια να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του 45χρονου Αυστραλού.

Όμως σήμερα η εισαγγελία αποφάσισε να βάλει στο αρχείο τη μήνυσή της εκτιμώντας πως η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχιστεί, έπειτα από πολλές περιπλοκές που οφείλονταν στην άρνηση του Ασάνζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου όπου κατέφυγε το 2012.

«Ενήργησε με αυτόν τον τρόπο σκόπιμα και η ανησυχία του, νομίζω, πρέπει να είναι ότι φοβάται μια καταδίκη για βιασμό. Κανείς δεν θέλει να είναι ύποπτος για βιασμό γιατί είναι μια σοβαρή και ατιμωτική κατηγορία», δήλωσε η Φριτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter