Σουηδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα – Είκοσιπέντε τραυματίες

Σουηδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα – Είκοσιπέντε τραυματίες

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της Σουηδίας έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της σουηδικής πόλης Linkopig προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια.

Εικοσιπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά όπως ανέφερε η αστυνομία και το νοσοκομειακό προσωπικό.

«Τα νοσοκομεία προετοιμάζονται με αυτό τον τρόπο να δεχθούν έναν μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών αν χρειαστεί», ανέφεραν.

Η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ομάδα πυροτεχνουργών κατευθυνόταν στο σημείο, στο κέντρο του Λίνκοπινγκ, και πως ξεκίνησε ποινική έρευνα.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πως το συμβάν αυτό σχετίζεται με την τρομοκρατία, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Άσα Βίλσουντ.

«Πιστεύουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε σε εξωτερικό χώρο», είπε η Βίλσουντ αναφερόμενη στην έκρηξη. «Εκτιμούμε πως υπάρχουν 25 ελαφρά τραυματίες — κανένας σοβαρός τραυματισμός ούτε θάνατοι».

Σύμφωνα με το Reuters, το σουηδικό δημόσιο ραδιόφωνο ανέφερε από την πλευρά του ότι μια μεγάλη έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα και τα μπαλκόνια ενός πενταώροφου κτιριακού συγκροτήματος και προκάλεσες ζημιές και σε άλλα κτίρια.

«Πολλοί άνθρωποι τηλεφώνησαν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά τζάμια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπγιορν Όμπεργκ.

«Μέχρι στιγμής μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων με ελαφρά τραύματα. Αποκλείσαμε μια μεγάλη περιοχή, πολλά οικοδομικά τετράγωνα».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα tabloid Aftonbladet δείχνουν δύο πολυώροφα κτίρια με σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα μπαλκόνια.

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter