Σουηδία: Κάνουν διακρίσεις στις εντατικές – Δε δέχονται άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών

Σουηδία: Κάνουν διακρίσεις στις εντατικές – Δε δέχονται άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών

Η Σουηδία εξακολουθεί να πορεύεται στον δικό της δρόμο και σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης  δεν επέβαλε ένα lockdown.

Παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες των ειδικών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η Σουηδία συνεχίζει αυτό που ο Anders Tegnell, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, χαρακτήρισε ως μια προσέγγιση «χαμηλής κλίμακας» και επιμένει ότι αυτό είναι «πολύ πιο βιώσιμο» μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Indepentent τα νοσοκομεία, ειδικά στην Στοκχόλμη, που έχουν πληγεί περισσότερο, χρειάστηκαν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το ποιοι ασθενείς θα έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός στα νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Karolinska έχει εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες προς τους γιατρούς ότι οι ασθενείς ηλικίας 80 ετών και άνω δεν θα γίνονται δεκτοί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ούτε εκείνοι μεταξύ 60 και 80.

Η Δρ Carina King, επιδημιολόγος στο νοσοκομείο Karolinska, επισημαίνει ότι η στρατηγική που ακολουθεί η χώρα «βασίζεται σε πολιτιστικά πρότυπα, στο αφήγημα ότι οι Σουηδοί ακολουθούν τις συστάσεις και εμπιστεύονται τις αρχές. Η ανησυχία μου είναι ότι με τόσες πολλούς άγνωστους παράγοντες, οποιαδήποτε στρατηγική που δεν στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του απόλυτου αριθμού των ασθενών είναι προβληματική» επισημαίνει. 

Πάντως, Ο επιδημιολόγος Tegnell σε συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε «συγκρατημένα αισιόδοξος» ελπίζοντας ότι αυτό είναι το «τέλος της έναρξης» της κρίσης για τη Σουηδία

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία με 10 εκατομμύρια πληθυσμό έχει πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού και 887 θανάτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter