Σουηδία: Ξεκινούν και πάλι οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο του Estonia

Σουηδία: Ξεκινούν και πάλι οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο του Estonia

Η σουηδική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε αίτημα για την επανέναρξη της έρευνας σχετικά με το ναυάγιο του οχηματαγωγού Estonia το 1994 με 852 νεκρούς με βάση νέα στοιχεία που εμφανίζονται σε ντοκιμαντέρ.

Η επίσημη έρευνα για το πλέον πολύνεκρο ναυάγιο της σύγχρονης εποχής στην Ευρώπη είχε φθάσει το 1997 στο συμπέρασμα ότι ο καταπέλτης του πλοίου υπέστη βλάβη κατά την διάρκεια της καταιγίδας, γεγονός που προκάλεσε την εισροή υδάτων και την βύθιση του οχηματαγωγού.

Ντοκιμαντέρ του Discovery Network που προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει υπόγειες λήψεις του ναυαγίου που αποκάλυψαν την ύπαρξη μεγάλου ρήγματος στο κύτος του πλοίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες μαρτυρίες επιβατών που έχουν δηλώσει ότι άκουσαν έναν μεγάλο κρότο πριν το πλοίο πάρει κλίση και βυθιστεί, ώθησαν επιζήσαντες και συγγενείς θυμάτων να ζητήσουν της διεξαγωγή νέας έρευνας.

«Αίτηση κατατέθηκε προς την εισαγγελία σύμφωνα με την οποία η προκαταρκτική έρευνα για το ναυάγιο του Estonia στην δεκαετία του 1990 θα πρέπει να ξανανοίξει λόγω της διαμόρφωσης νέων συνθηκών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των σουηδών εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα η επίκληση «πληροφοριών που προέκυψαν από πρόσφατο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ» από την εισαγγελέα Καρολίνα Βισλάντερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter