Σουηδία: Εμφυτεύουν στο χέρι τους μικροτσίπ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σουηδία: Εμφυτεύουν στο χέρι τους μικροτσίπ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η σουηδική startup εταιρεία Epicenter, με έδρα την Στοκχόλμη αποκάλυψε έναν νέο τρόπο για να έχει κανείς μαζί του πάντα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πρόκειται για ένα μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύεται στο δέρμα όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24» και μέχρι στιγμής 6.000 Σουηδοί φαίνεται να έχουν δοκιμάσει τη νέα εξελιγμένη μέθοδο.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, η Σουηδία θέσπισε νέους, αυστηρότερους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid που απαιτούν, μεταξύ άλλων, την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων. Ύστερα από αυτή την ανακοίνωση, ο αριθμός των πολιτών που εμφύτευσαν ένα μικροτσίπ, αυξήθηκε.

Το μικροτσίπ τοποθετείται υποδόρια με μια σύριγγα και μπορεί να «διαβαστεί» από smart phone. Οι επικεφαλής της εταιρείας επιθυμούν την ευρεία εφαρμογή του, ακόμη και ως ανέπαφες πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Όταν ενεργοποιηθεί μέσω μίας συσκευής, τότε μια μικρή ποσότητα δεδομένων ρέει μεταξύ των δύο συσκευών μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από την σουηδική εταιρεία, ο Χάνες Σγιομπλάντ, επικεφαλής του τμήματος διανομής της εταιρείας δείχνει πως λειτουργεί, όπως εξηγεί η βρετανική εταιρεία Daily Mail. Κουνάει λίγο ένα smartphone πάνω από το χέρι του, στο σημείο όπου έχει εμφυτευτεί το τσιπ κι αυτό αμέσως ενημερώνεται για το καθεστώς εμβολιασμού του.

«Τα εμφυτεύματα είναι πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορoύν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή είναι πολύ βολικό να έχετε πάντα προσβάσιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού της νόσου COVID», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία. Πολλοί χώροι, εστιατόρια, μπαρ, αίθουσες συναυλιών και μουσεία σε πολλές χώρες του πλανήτη απαιτούν από τους επισκέπτες να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους προκειμένου εισέλθουν στο κτίριο. Και η εταιρεία θέλει να κάνει την παρουσίαση αυτών των πληροφοριών όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

«Σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας ξεμείνει από μπαταρία, με το μικροτσίπ λύνεται το πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνολογία σήμερα, του χρόνου θα τη χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής startup. Το 2015, η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε εμφυτεύσει το μικροτσίπ σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της, με το οποίο μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες και να χειρίζονται εκτυπωτές.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter