Σουηδία: Η δεξιά αντιπολίτευση προηγείται για την πλειοψηφία στη Βουλή

Σουηδία: Η δεξιά αντιπολίτευση προηγείται για την πλειοψηφία στη Βουλή

Η δεξιά αντιπολίτευση της Σουηδίας κράτησε την Τετάρτη το οριακό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος κεντροαριστερού μπλοκ καθώς η καταμέτρηση πλησιάζει στο τέλος μετά τη σκληρή μάχη των εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με στοιχεία της εκλογικής αρχής.

Οι μετριοπαθείς, οι Σουηδοί Δημοκράτες, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι κατείχαν προβάδισμα μίας έδρας μετά τις εκλογές της Κυριακής, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πολύ κοντά για να ανακοινωθεί η οριστική νίκη τους πριν από την καταμέτρηση των τελικών ταχυδρομικών και υπερπόντιων ψήφων.

Με το 98% των εκλογικών περιφερειών να έχουν καταμετρηθεί μέχρι τις 15:25, τοπική ώρα, την Τετάρτη, η δεξιά φαινόταν έτοιμη να κερδίσει 175 έδρες στο κοινοβούλιο των 349 εδρών, κάτι που, εάν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να δώσει στον ηγέτη των μετριοπαθών Ουλφ Κρίστερσον την ευκαιρία να σχηματίσει για πρώτη φορά κυβέρνηση.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες και το χαλαρό κεντροαριστερό μπλοκ τους ήταν εν τω μεταξύ κοντά στο να κατακτήσουν τελικά τις 174 έδρες. Η προκαταρκτική καταμέτρηση όλων των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ανέφερε η εκλογική αρχή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter