Σουηδία: Πρωθυπουργός για δεύτερη φορά η Μαγκνταλένα Άντερσον

Σουηδία: Πρωθυπουργός για δεύτερη φορά η Μαγκνταλένα Άντερσον

Σήμερα Δευτέρα, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξέλεξε τη Μαγκνταλένα Άντερσον νέα πρωθυπουργό στη Σουηδία, η οποία εξελέγη για δεύτερη φορά από τους βουλευτές με 173 ψήφους κατά, 101 ψήφους υπέρ και 75 αποχές.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός για λιγότερες από οκτώ ώρες, είχε κερδίσει μια παρόμοια ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα αλλά παραδέχθηκε την ήττα της μερικές ώρες αργότερα, όταν ένας μικρότερος εταίρος στον συνασπισμό εγκατάλειψε την κυβέρνηση μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Η Άντερσον θα σχηματίσει τώρα κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία θα αποτελείται μόνο από το κόμμα της.

Οι Σοσιαλδημοκράτες κατέχουν 100 έδρες στο Κοινοβούλιο των 349 εδρών και θα εξαρτώνται από αρκετά άλλα κόμματα προκειμένου να εφαρμόσουν πολιτική. Από το 1979, δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση με τόσο μικρή υποστήριξη στο Κοινοβούλιο. Περιπλέκοντας την εικόνα, η Άντερσον θα πρέπει να κυβερνήσει με έναν προϋπολογισμό ο οποίος έχει διαμορφωθεί εν μέρει από τρία αντιπολιτευόμενα κόμματα, περιλαμβανομένου του αντιμεταναστευτικού Σουηδοί Δημοκράτες, τα εκλογικά κέρδη των οποίων την τελευταία δεκαετία βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αναταραχής στη Σουηδία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter