Σουλτς: Αντιαμερικανός ο Τραμπ

Σουλτς: Αντιαμερικανός ο Τραμπ

Επίθεση στο νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, προειδοποιώντας τον για το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο υποψήφιος του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε τις πολιτικές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ “αντιαμερικανικές” και προειδοποίησε εναντίον της άρσης κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για το ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας.

Σε μια από τις εντονότερες επιθέσεις που έχουν γίνει από ανώτατο γερμανό αξιωματούχο από την ανάληψη καθηκόντων του Τραμπ, ο Σουλτς δήλωσε σε συνέντευξη στον ειδησειογραφικό όμιλο Funke που δημοσιεύεται σήμερα ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει θέση και να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες.

“Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι αντιαμερικανικό”, είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, συμβολίζουν τον διαφωτισμό, τη δημοκρατία και την ελευθερία. “Αν τώρα ο Τραμπ οδηγήσει (ένα μηχάνημα) με μπάλα κατεδάφισης μέσα από την ομάδα αυτών των αξιών, τότε εγώ, ως καγκελάριος, θα του έλεγα, Αυτή δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, το SPD έχρισε τον Σουλτς υποψήφιό του για στις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπου θα αντιμετωπίσει και τη νυν καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ως υποψήφια του δικού της Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σε μια κίνηση-έκπληξη που ώθησε τη δημοτικότητα του κεντροαριστερού κόμματός του.

Αναφερόμενος στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την ουκρανική κρίση, ο Σουλτς είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μπορούν να αρθούν μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές στην κρίση εφαρμόσουν το λεγόμενο “ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ”.

“Όσο δεν εφαρμόζεται πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο Μινσκ, οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν. Πρέπει να πούμε στον Πούτιν ξεκάθαρα πως η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί και να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανονισμούς”, είπε ο Σουλτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter