Σουλτς: Οι χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται και ανάλογη αντιμετώπιση

Σουλτς: Οι χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται και ανάλογη αντιμετώπιση

Ο Μάρτιν Σούλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutschen Zeitung δήλωσε:«Παρατηρούμε ότι οι καταστροφείς έχουν ρεύμα και αυτό χρήζει απαντήσεως. Τα συνθήματα των λαϊκιστών και των ακροδεξιών δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς με περίτεχνα σμιλεμένα επιχειρήματα. Οι χοντροκομμένες συμπεριφορές χρειάζονται μερικές φορές και ανάλογη αντιμετώπιση»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπλήρωσε:«Εν τούτοις πρέπει να αναρωτηθούμε από πού προέρχονται ο θυμός, η απογοήτευση, η απελπισία των ψηφοφόρων κομμάτων όπως το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Δεν πρόκειται μόνο για πολίτες οι οποίοι περνάνε δύσκολα. Είναι και εύποροι πολίτες οι οποίοι φοβούνται για το άδηλο μέλλον. Αυτούς τους φόβους δεν μπορεί κανείς να τους διαλύσει με τη μίμηση ανεύθυνων συνθημάτων»

Ο Γερμανός πολιτικός, του οποίου η θητεία λήγει στις 17 Ιανουαρίου, ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κακή κατάσταση και εξήγησε: «Μετά το Brexit δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα με σωστό τρόπο. Η απόφαση των Βρετανών έδωσε τη δυνατότητα να εμβαθύνουν οι σχέσεις της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως δεν αξιοποιήθηκε. Βρισκόμαστε σε τέλμα. Τώρα πρέπει να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ιδίως για την ευρωζώνη. Δεν έχω όμως αυταπάτες, βλέπω τις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες οι οποίες δεν το επιτρέπουν».

Θεωρεί δε ότι η ενδυνάμωση του ευρώ είναι δυνατή και χωρίς αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών και άσκησε κριτική στα κράτη- μέλη: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ήταν υπέρ, αλλά σκοντάφτει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις εθνικές κυβερνήσεις. Η ΕΕ είναι τόσο ισχυρή όσο τις επιτρέπουν τα κράτη- μέλη».

Από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ ο Μάρτιν Σούλτς ζήτησε να υποστηρίξουν την Ένωση ανοικτά. «Τα εθνικά κράτη μεταβίβασαν εδώ και χρόνια περισσότερες αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες αλλά δεν το εξήγησαν στους πολίτες. Αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι συμφωνούν στις Βρυξέλλες κάνουν μετά στην πατρίδα τους σαν να εξαναγάστηκαν από κάποια αόρατη δύναμη να το κάνουν. Αυτό είναι ολέθριο», υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter