Σουλτς προς Ερντογάν: “Αφήστε ελεύθερους τους Γερμανούς, αλλιώς…”

Σουλτς προς Ερντογάν: “Αφήστε ελεύθερους τους Γερμανούς, αλλιώς…”

“…ξεχάστε την Τελωνειακή Ένωση” είναι το μήνυμα του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού

«Η σημαντικότερη δίοδος του Τ. Ερντογάν προς την ΕΕ περνά από την Τελωνειακή Ένωση, που διευκολύνει την πρόσβαση της τουρκικής οικονομίας στην ενιαία αγορά», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post του Σαββάτου.

«Θα έπρεπε να θέσουμε διορία στον Τούρκο πρόεδρο. Σε περίπτωση που ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει άμεσα ελεύθερους τους Γερμανούς κρατουμένους, η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης. Η διακοπή θα έπληττε βέβαια σκληρά την Τουρκία ωστόσο ο πρόεδρος Ερντογάν δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών ζητώντας επιπλέον και το πάγωμα της βοήθειας που λαμβάνει η Άγκυρα από την ΕΕ ως υποψήφιο προς ένταξη μέλος.

Στο ερώτημα της εφημερίδας του Ντίσελντορφ αν ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε: « Το προσπαθεί. Η παρότρυνση στους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν συγκεκριμένα κόμματα, ξεπερνά τα όρια. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε τον χαρακτηρισμό, εχθροί της Τουρκίας. Εχθροί της Τουρκίας είναι εκείνοι που θέτουν περιορισμούς στην δημοκρατία, στην Τουρκία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter