Σούπερ Λίγκα 1: Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» εύκολα τον Ολυμπιακό (2-0) και παρέμεινε στη κορυφή

Σούπερ Λίγκα 1: Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» εύκολα τον Ολυμπιακό (2-0) και παρέμεινε στη κορυφή

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού, έφτασε σε μία μεγάλη και δίκαιη νίκη στο ντέρμπι της Λεωφόρου (2-0) και διατηρήθηκε στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι με την ήττα τους έμειναν έξι βαθμούς πίσω.

Το ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο ήταν κλειστό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός και έψαχνε την στιγμή για να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο του. Δεν μπορούσε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση, αλλά άνοιξε το σκορ μετά από λανθασμένο γύρισμα του Παπασταθόπουλου. Στο 28’ ο Πέρεθ έκανε το γέμισμα, ο Ελληνας στόπερ είχε τον έλεγχο της μπάλας, επιχείρησε να την γυρίσει στον Πασχαλάκη, όμως την έστρωσε στον Σπόραρ που με σουτ «είδε» δίκτυα.

Το 1-0 ανέβασε την ψυχολογία των πράσινων, οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 35’ ο Σπόραρ σούταρε και ο Πασχαλάκης απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπερνάρ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ελ Αραμπί και κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του (2-0).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρίες με τους Μασούρα (39’) και Χάμες (43’), ο οποίος δεν βοήθησε την ομάδα του και γι’ αυτό έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι έκαναν σωστή διαχείριση στο παιχνίδι, καθώς δεν ήθελαν να δεχθούν γκολ για να φτάσουν στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορούν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπρινιόλι. Κλασική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε στο β’ ημίχρονο και οι πράσινοι με τη νίκη τους έφτασαν τους 66 βαθμούς.

«Hταν ένα ματς καθαρά των παικτών. Ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, η διάθεσή τους, η αποφασιστικότητα που έδειξαν. Πάντα τα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός έχουν αυτή τη χάρη. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι κύριοι εκφραστές ενός ντέρμπι και εγώ είμαι τυχερός που είχα παιδιά με πολύ μεγάλη διάθεση να πετύχουν μία μεγάλη νίκη», δήλωσε ο προπονητής του τριφυλλιού Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σπόραρ, Κουρμπέλη, Πέρεθ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15’ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Κλέινχεϊσλερ), Μπερνάρ (84’ Τσοκάι), Παλάσιος, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81’ Βρουσάι), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Χάμες (46’ Μπιέλ), Αραμπί (46’ Μπακαμπού).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter