Σούπερ Λίγκα: Επίθεση Μαρινάκη στην ΕΠΟ

Σούπερ Λίγκα: Επίθεση Μαρινάκη στην ΕΠΟ

Παρέμβαση στο σημερινό (19/5) Δ.Σ. της Super League έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης και αναφέρθηκε στο ζήτημα αδειοδότησης του Άρη, καθώς ο προϊστάμενος του αρμοδίου τμήματος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, κατέθεσε έφεση σε βάρος του.

“Το θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν αφορά απλά σε μια ομάδα. Στην ουσία αναδεικνύει μια ζοφερή κατάσταση παρακμής που έχει εγκατασταθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διοικεί την ΕΠΟ. Μια πραγματική αλητεία. Ένας τύπος που λέγεται Σαράκης, ο οποίος έπρεπε να έχει φύγει με τις κλωτσιές από την ΕΠΟ όταν ομολόγησε δημοσίως ότι γνωμοδότησε κατά παραγγελία για να παραβιαστεί το Καταστατικό της ΕΠΟ και ο Κανονισμός Αδειοδοτήσης (σ.σ πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο των παράνομων αδειοδοτήσεων της Suer League 2), είναι αυτός που σήμερα αποφασίζει για την Αδειοδότηση των ομάδων, επεξεργάζεται απόρρητα στοιχεία των εταιρειών μας και καθορίζει με τις εισηγήσεις του αν θα παίξουμε Ευρώπη ή όχι, αν θα κάνουμε μεταγραφές, αν θα έχουμε -6 κλπ. Ο άνθρωπος αυτός έχει ήδη δικαστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την παραβίαση του Κανονισμού Αδειοδότησης και αναμένεται η απόφασή της η οποία θα μπορούσε να του κλείσει την πόρτα του ποδοσφαίρου εφ’ όρου ζωής.

Δηλαδή, ο άνθρωπος που έκανε γνωμοδοτήσεις κατά παραγγελία κατ’ ομολογία του προκειμένου να παρακαμφθεί ο Κανονισμός Αδειοδότησης, είναι τώρα υπεύθυνος για να εξετάσει τους φακέλους όλων μας, να εισηγηθεί αν θα πάρουμε άδεια ή θα κοπούμε, αν θα παίξουμε στην Ευρώπη ή όχι. Ένα τύπος που ομολογεί ότι είναι υποχείριο, ξαναλέω, αντί να πεταχτεί έξω, επιβραβεύτηκε και έγινε προϊστάμενος της αδειοδότησης κρίνοντας το μέλλον όλων μας.

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει;” είπε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης των “ερυθρολεύκων” και πρόσθεσε:

“Πού νομίζετε ότι θα φτάσει αυτή η ξεφτίλα δηλαδή; Παραβατικοί θα διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εμείς σαν Λίγκα, αλλά και όσοι θεσμικά σοβαροί υπάρχουν θα μείνουμε θεατές; Δηλαδή η Κυβέρνηση 3 χρόνια τώρα τι κάνει; Κοιμάται και δεν παρεμβαίνει;”.

Συμπλήρωσε ακόμη: “Δεν αργεί ξέρετε η στιγμή που καμμιά δεκαριά σοβαροί που έχουμε απομείνει θα πούμε, «αν θέλετε αυτό το ποδόσφαιρο, παίξτε μόνοι σας». Και μετά να δούμε τι θα απομείνει και ποιος θα βάζει έστω και ένα ευρώ για αυτό το ποδόσφαιρο, με μία Ομοσπονδία περίγελο των πάντων. Είδατε τι έγινε με την ΑΕΚ, οργή λαού. μήπως έπρεπε να πάνε στα γραφεία της ΕΠΟ; Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Κι εσείς, η κάθε ομάδα ξεχωριστά αποφασίστε. Θέλετε ένα ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό ή θέλετε να είστε δέσμιοι των Σαράκηδων, των Γιαννάκηδων, των Αντωνίου, Δημητρίου και των αφεντικών τους έχοντας αυτό το ποδόσφαιρο; Εδώ είμαστε ιδιοκτήτες και μπορεί στο γήπεδο να είμαστε αντίπαλοι, εδώ όμως πρέπει να είμαστε για να δημιουργούμε. Για να επενδύουμε τα εκατομμύρια μας σε ένα σοβαρό περιβάλλον. Θέλουμε να λύσουμε τρία προβλήματα. Να έχουμε 10 διαιτητές ξένους, ανθρώπους που δεν θα τους ξέρουμε και δε θα έχουμε καμία σχέση μαζί τους να παίζουν τα παιχνίδια σωστά και τίμια;

Μπορούμε να έχουμε ανθρώπους σοβαρούς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στην αδειοδότηση, ανθρώπους που ξέρουν να διαβάζουν αριθμούς, που μιλάνε γλώσσες, που μπορούν να συνομιλούν απευθείας με την UEFA. Να υπάρχει σοβαρότητα και ισονομία. Και για τους χορηγούς ισχύει το ίδιο. Για να προσελκύσουμε σοβαρούς χορηγούς πρέπει πρωτίστως να δείξουμε ότι είμαστε σοβαροί. Κι εγώ μπορεί να έχω τις αντιπαραθέσεις μου με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτές είναι για μέσα στο γήπεδο. Εδώ πρέπει να με ηρεμία να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι για το καλό και των μεγάλων και των μικρών”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter