Σούπερ Λίγκα: Λύτρωση της ΑΕΚ με Σάκχοφ στο 90’, 1-2 στα Γιάννινα

Σούπερ Λίγκα: Λύτρωση της ΑΕΚ με Σάκχοφ στο 90’, 1-2 στα Γιάννινα

Με ένα γκολ του Εβγκένι Σάκχοφ στο 90’ η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τους «Ζωσιμάδες» με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι έτσι επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό.

Εντυπωσιακό ήταν ξεκίνημα στο ματς με τον ΠΑΣ να κερδίζει πέναλτι στα 18 δευτερόλεπτα! Ο Μήτογλου ανέτρεψε τον Περέα, το VAR επικύρωσε την απόφαση του διαιτητή Καραντώνη και ο Εραμούσπε στο 4’ άνοιξε το σκορ. Αυτό είναι το δεύτερο γκολ που δέχεται για 2η σερί αγωνιστική η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή στην ήττα 3-2 από τον Ολυμπιακό το πρώτο γκολ των «ερυθρολεύκων» με τον Αγκιμπού Καμαρά μόλις στο 2ο λεπτό.

Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά και η ΑΕΚ ισοφάρισε νωρίς (9’) με σουτ του Αμραμπατ. Ο ρυθμός έγινε πολύ γρήγορος και οι δύο ομάδες με ανοιχτό ποδόσφαιρο έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Ο ΠΑΣ με τον Μιλιντσεάνου και η ΑΕΚ με διπλή ευκαιρία των Αμραμπατ και Τσούμπερ τα σουτ των οποίων εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν.

Σταδιακά η Ενωση ανέλαβε την υπεροχή και πίεζε για το δεύτερο γκολ όμως άφηνε χώρους στα μετόπισθεν, που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ.

Στο β’ μέρος οι ομάδες έριξαν τον ρυθμό με τον ΠΑΣ να κρατάει την ΑΕΚ μακριά από την εστία του Λοντίγκιν. Ο Γιαννίκης έριξε στο 60’ στο παιχνίδι τον Ανσαριφάρντ και άλλαξε τον σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 4-4-2 για να γεμίσει την περιοχή των γηπεδούχων. Όμως οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 66’ με τον Μπρένερ. Σε πρώτο χρόνο το διαγώνιο σουτ του μέσου του ΠΑΣ δεν βρήκε στόχο, ενώ σε δεύτερο μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν ήταν στο 79’ με κεφαλιά του Γκαρσία λίγο άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ γύρισε πολύ πίσω για να διαφυλάξει το 1-1 και η ΑΕΚ βγήκε μπροστά για το γκολ της νίκης προκειμένου να μη χάσει κι άλλους βαθμούς μετά το ντέρμπι. Αποτέλεσμα ήταν στο 85’ να χάσει την πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν το σουτ του Ανσαριφάρντ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Εραμούσπε και στη συνέχεια από πλεονεκτική θέση ο Σάκχοφ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Τελικά η ασφυκτική πίεση της ΑΕΚ έφερε αποτέλεσμα καθώς ο Σάκχοφ στο 90’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε στον Κάργα κι άλλαξε πορεία, λύτρωσε τον «δικέφαλο» κι έκανε το 1-2. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραούχο σημάδεψε το δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο διαιτητής Καραντώνης «κιτρίνισε» τους Καραχάλιο, Σιμάνσκι, Μπρένερ, Περέα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Μπρένερ (69’ Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Σνάιντερ (83’ Παντελιάδης), Μιλιντσεάνου (46’ Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (80’ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (60’ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Μάνταλος (80’ Σάλχοφ), Τσούμπερ (69’ Γκαρσία), Αραούχο.

Αργύρης Γιαννίκης: «Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά νικήσαμε»

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέστρεψε στα Γιάννενα ως αντίπαλος με τη φόρμα της ΑΕΚ και καταφερε έστω και δύσκολα να νικήσει την πρώην ομάδα του.

«Παίζαμε εναντίον μίας φορμαρισμένης ομάδας και πολύ καλά ομάδας. Ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι για εμάς, είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά κερδίσαμε», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ και πρόσθεσε: «Μετά από ήττα σε ντέρμπι να ξεκινάς έτσι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Το διαχειριστήκαμε καλά και πήραμε τη νίκη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter