Σούπερ Λίγκα: Οι αριθμοί της 6ης αγωνιστικής

Σούπερ Λίγκα: Οι αριθμοί της 6ης αγωνιστικής

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα ήταν το παρθενικό για τον Σέρβο στην Super League, αφού δεν είχε βρει δίχτυα στα 13 παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος 2021-22 και στα πρώτα 4 φετινά του με την ΑΕΚ

Ο Σέρβος μέσος δεν έμεινε στο ένα τέρμα, σημείωσε και δεύτερο και παράλληλα δημιούργησε μια… συνέχεια, αφού συμπατριώτης του, ο Ίλια Ίβιτς ήταν εκείνος που είχε σκοράρει για τελευταία φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν γκρεμιστεί το παλιό γήπεδο της ΑΕΚ. Στις 3 Μαΐου 2003, ο Ίλια Ίβιτς είχε γράψει το τελικό 4-0 επί του Άρη και λίγο έλειψε να είναι ίδιο και το σκορ με εκείνη την αναμέτρηση, αλλά ο Χρήστος Ελευθεριάδης του Ιωνικού είχε άλλη γνώμη στις καθυστερήσεις και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει κατά της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο.

Ο Νίκος Καρέλης σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ στο ελληνικό πρωτάθλημα και έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού που σημειώνει τρία γκολ σε μια αναμέτρηση της Super League.Το παρθενικό χατ τρικ για την ομάδα του Αγρινίου το είχε σημειώσει στις 26 Οκτωβρίου 2014 ο Μορένο, στην εντός έδρας νίκη με 3-1 απέναντι στον Πανθρακικό. Ο Καρέλης έφτασε πλέον τα 43 γκολ στην Super League σε 166 συμμετοχές.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έφτασε τα 287 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ και πλέον έπιασε στην πρώτη θέση των συμμετοχών τον Νέτο Γκουερίνο, ο οποίος διατηρεί αυτό το ρεκόρ από το 1984, όταν και αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έπιασε και τον Φορτούλα στις συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 216 και είναι πλέον ο δεύτερος, με τον Γκουερίνο να έχει σταματήσει στις 233 για την Α’ Εθνική/Super League.

Τα 250 επίσημα επαγγελματικά παιχνίδια στην καριέρα του έφτασε ο Κυριάκος Κυβρακίδης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Οι 175 από τις συμμετοχές του είναι στην Super League και είναι όλες με τον Ατρόμητο. Έχει ακόμη 32 αναμετρήσεις στο Κύπελλο Ελλάδος και 7 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο ξεκίνημα της καριέρα του είχε 13 αγώνες με 4 γκολ στην Β’ Εθνική και 23 ματς με 2 γκολ στην Γ’ Εθνική.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αστοχεί για τρίτη φορά σε εκτέλεση πέναλτι και το παράδοξο είναι πως όλες ήταν στο Στάδιο Καραϊσκάκης.  Το πρώτο στις 19 Δεκεμβρίου 2021 με αντίπαλο την Λαμία, όπου σκόραρε μετά για το τελικό 1-0 και το δεύτερο στις 13 Μαρτίου 2022 στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη με 2-1, όπου πάλι βρήκε γκολ στη συνέχεια της αναμέτρησης. Το τρίτο ήταν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 με τον Ατρόμητο και ήταν το μοναδικό που δεν κατάφερε να “απαντήσει” στην χαμένη εκτέλεση. Συνολικά έχει 8 εύστοχα πέναλτι σε 11 εκτελέσεις στην Super League.

Ο Γιάσμικο Βέλιτς επέστρεψε στους πάγκους της Super League έπειτα από 9 χρόνια, 5 μήνες και 10 ημέρες. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν πάλι ως προπονητής του Λεβαδειακού στις 21 Απριλίου 2013, όπου ηττήθηκε στην Κρήτη από τον Πλατανιά και αποχώρησε. Αυτή ήταν το 8ο του παιχνίδι στην Super League (3 νίκες -2 ισοπαλίες -3 ήττες) και τα 5 ματς ήταν ως προπονητής της ομάδας της Βοιωτίας και τα άλλα 3 με τον Παναθηναϊκό.

Μετά από αναμέτρηση με τον Πλατανιά είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα και ο Μίτσελ που επέστρεψε στην Super League έπειτα από 7 χρόνια, 8 μήνες και 28 ημέρες. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στο Στάδιο Καραϊσκάκης με 2-1, ενώ ο Ισπανός τεχνικός είχε πέντε διαδοχικές νίκες στα τελευταία του πέντε ματς τότε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter