Σούπερ Λίγκα: Ψηφίστηκε με φωνές από ΟΣΦΠ και ΠΑΟ η κεντρική διαχείριση

Σούπερ Λίγκα: Ψηφίστηκε με φωνές από ΟΣΦΠ και ΠΑΟ η κεντρική διαχείριση

Με ψήφους 12-2 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 αποφάσισαν να επιστρέψει το καθεστώς κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2023-24. Κατά της κεντρικής διαχείρισης τάχθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όπως άλλωστε είχαν κάνει και στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ, όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν την ολιστική μελέτη.

Η λίγκα δεν μπορεί να υποχρεώσει τους «αιώνιους αντιπάλους» να συμμετάσχουν στην κεντρική διαχείριση. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ψηφιστεί σχετική διάταξη από τη Βουλή. Πριν από την ψηφοφορία στη ΓΣ του Συνεταιρισμού υπήρξαν φωνές από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, επειδή δεν επιτράπηκε στη νομική υπηρεσία της λίγκας να τοποθετηθεί για το θέμα της αλλαγής του καταστατικού αναφορικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων!

«Έγινε φίμωση της νομικής υπηρεσίας. Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν καταχρηστική και εκβιαστική. Ένα γκρουπ ομάδων εκβίασε με την έναρξη του πρωταθλήματος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα. Ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αντίθετος σε ότι έγινε και θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης», ανέφερε ο Γ. Αλαφούζος, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ. Καραπαπάς υποστήριξε: «Είναι απαράδεκτο να φιμωθεί η νομική υπηρεσία για να καταλάβουν όλοι πως λειτουργούν ορισμένοι και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Επιφυλασσόμαστε για όλες τις νομικές ενέργειες στο μέλλον».

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα μοιράζονται οι ΠΑΕ τα χρήματα, είναι η βαθμολογία και η ισομέρεια, καθώς και η εμπορικότητα των ομάδων που θα μετρηθεί από τρεις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν τον σχετικό έλεγχο.

Από την λίγκα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος: Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (18.15) και Παναθηναϊκός – Απόλλων (20.30), την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου Βόλος – Λαμία (18.15), ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00) και ΑΕΚ – Ιωνικός, Ολυμπιακός – Ατρόμητος (20.30), και την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου Αρης – ΟΦΗ (19.30).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter