Σούπερ Τρίτη για τους Δημοκρατικούς: Μάχη Σάντερς – Μπάιντεν με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Σούπερ Τρίτη για τους Δημοκρατικούς: Μάχη Σάντερς – Μπάιντεν με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Οι Δημοκρατικοί ψήφισαν σε 14 αμερικανικές πολιτείες προκειμένου να αναδείξουν τον υποψήφιο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η «Σούπερ Τρίτη» εξελίσσεται σε μάχη ανάμεσα στον προοδευτικό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και στον τέως αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο κεντρώος πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προβλέπεται ότι θα επικρατήσει σε τουλάχιστον 8 από τις 14 πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες οι εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όμως ο βασικός αντίπαλός του, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δηλώνει «δημοκρατικός σοσιαλιστής», προβλέπεται ότι θα κερδίσει σε τουλάχιστον τέσσερις, ανάμεσά τους και στην Καλιφόρνια, το «μεγάλο βραβείο» της βραδιάς σε όρους αντιπροσώπων στο κομματικό συνέδριο

Σε ποιες πολιτείες επικρατεί ο Μπέρνι Σάντερς

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος, επιβλήθηκε από την πλευρά του στην πολιτεία του που θεωρείται πολιτικό του οχυρό, το Βερμόντ. Παράλληλα, με τα έως τώρα αποτελέσματα οδεύει να επικρατήσει στην Καλιφόρνια, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αυξάνοντας σε τέσσερις τις μέχρι στιγμής νίκες του στις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών.

Το Κολοράντο και η Γιούτα είναι ακόμα δύο πολιτείες που ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς παίρνει προβάδισμα.

Ο Σάντερς, εξέφρασε την «απόλυτη πίστη του» στη νίκη του στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών. «Σας διαβεβαιώνω με απόλυτη πίστη, θα κερδίσουμε το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα νικήσουμε τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας μας», είπε ο Σάντερς στους υποστηρικτές του στο Βερμόντ.

Συνοπτικά

– Κολοράντο (67 αντιπρόσωποι).

– Γιούτα (29).

– Βερμόντ (16).

– Καλιφόρνια (415). Θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 48 από τους αντιπροσώπους.

Που επικρατεί ο Μπάιντεν

Για μια «καλή βραδιά» που οδεύει να γίνει «ακόμη καλύτερη» μίλησε ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σχολιάζοντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικρατεί στις πολιτείες Άρκανσο και Μινεσότα ενώ σε νίκη οδεύει και στην πολιτεία της Μασαχουσέτης όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Την πολιτεία της Μασαχουσέτης εκπροσωπεί στη Γερουσία η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, που δεν καταγράφει καμία νίκη μέχρι στιγμής.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικράτησε επίσης στην πολιτεία Τενεσί, στην Αλαμπάμα, στην Οκλαχόμα και στη Βιρτζίνια και στη Βόρεια Καρολίνα που είναι η τρίτη σημαντικότερη από τις 14 πολιτείες που ψήφισαν τη «Σούπερ Τρίτη» σε όρους αριθμού αντιπροσώπων. Ο Μπάιντεν, εξαιρετικά δημοφιλής στις τάξεις των αφροαμερικανών, κέρδισε καθαρά το Σάββατο στην εσωκομματική διαδικασία στη Νότια Καρολίνα, γεγονός που έδωσε ώθηση στην εκστρατεία του.

Πλέον έχει εξασφαλίζει τουλάχιστον 180 αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο, ενώ ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ακολουθεί με 120, σύμφωνα με υπολογισμούς του NBC News.

Για μια «καλή βραδιά» που οδεύει να γίνει «ακόμη καλύτερη» μίλησε ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σχολιάζοντας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών. «Δεν τη λένε ‘Σούπερ Τρίτη’ χωρίς λόγο», είπε με εμφανή ικανοποίηση ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Λος Άντζελες (Καλιφόρνια). «Είμαι εδώ για να σας αναφέρω ότι είμαστε πάρα πολύ ζωντανοί. Και μην απατάσθε, αυτή η εκστρατεία θα στείλει τον Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του», πρόσθεσε.

Συνοπτικά

– Βόρεια Καρολίνα (110 αντιπρόσωποι, μοιράζονται αναλογικά). Αναμένεται να εξασφαλίσει τουλάχιστον 31 αντιπροσώπους.

– Βιρτζίνια (99).

– Μασαχουσέτη (91).

– Μινεσότα (75).

– Τενεσί (64)

– Αλαμπάμα (52).

– Οκλαχόμα (37).

–  Άρκανσο (31).

Ο Μπάιντεν πήρε και το Τέξας

Ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νικητής και στην πολιτεία του Τέξας μετά το αρχικό θρίλερ. Με περίπου το 77% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν παίρνει προβάδισμα τριών μονάδων επί του Μπέρνι Σάντερς, δηλαδή προηγείται κατά 60.000 ψήφους.

Το Τέξας σημαντικό δώρο για τον υποψήφιο λόγω της δυναμικής του καθώς στο Τέξας διακυβεύονται 228 αντιπρόσωποι στο κομματικό συνέδριο. Θα μοιραστούν αναλογικά στους υποψήφιους που θα ξεπεράσουν το 15%.

Πού κερδίζει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, που έριξε μισό δισεκατομμύριο ευρώ από την προσωπική του περιουσία σε διαφημιστικά σποτ και καταχωρίσεις ενόψει «Σούπερ Τρίτης», κερδίζει στην Αμερικανική Σαμόα, όπου ξεπέρασε την Τούλσι Γκάμπαρντ, η οποία κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και είναι η μοναδική εκπρόσωπος των φυλετικών μειονοτήτων στις ΗΠΑ που συνεχίζει να συμμετέχει στην κούρσα, αν και οι περισσότεροι αναλυτές έχουν ήδη ξεγράψει την εκστρατεία της.

Ο Τραμπ κέρδισε με άνεση τις εσωκομματικές διαδικασίες

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο αξίωμα την 3η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ότι κέρδισε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξήχθησαν χθες «Σούπερ Τρίτη», αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε: πρακτικά δεν έχει αντίπαλο.

Μέσω Twitter όπως συνηθίζει ο Τραμπ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ψηφοφόρους του GOP στο Βερμόντ, στη Βόρεια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα, στην Οκλαχόμα, στη Μασαχουσέτη, στο Τενεσί και στο Μέιν.

Σε ορισμένες πολιτείες, όπως η Βιρτζίνια, η πολυσυλλεκτική αμερικανική συντηρητική παράταξη αποφάσισε να μη διεξαχθούν καν ψηφοφορίες: ήταν αδιαμφισβήτητο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε. Δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή υποψηφιότητα εναντίον του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter