Σουβλάκι από… χρυσό: Σχεδόν στα 4 ευρώ το τυλιχτό

Σουβλάκι από… χρυσό:  Σχεδόν στα 4 ευρώ το τυλιχτό

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των πρώτων υλών με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευθεί και οι τιμές των προϊόντων, όπως το σουβλάκι η τιμή του οποίου έχει πάρει «φωτιά».

Κάποτε το σουβλάκι ήταν ένα από τα πιο γρήγορα και φθηνά γεύματα. Πλέον η τιμή του έχει εκτιναχθεί ξεπερνώντας τα 3 ευρώ ενώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων με το μπαράζ ανατιμήσεων η τιμή του θα φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ.

Μιλώντας στο OPEN, ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι, Άρης Χρονόπουλος στις αρχές του χρόνου το τυλιχτό κόστιζε 2,70 ευρώ, στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αυξήσει τον Μάρτιο στα 3 ευρώ και τον επόμενο μήνα θα φτάσει τα 3,30 ευρώ. Σε ορισμένες επιχειρήσεις μάλιστα, η τιμή του έχει φτάσει ήδη τα 3,50 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Χρονόπουλος περιέγραψε τη δυσαρέσκεια που έχει ο κόσμος ωστόσο εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις αποτελούν μονόδρομο λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στην τροφοδοσία τις οποίες βιώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης.

Περιγράφοντας επίσης, το πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά για το ηλιέλαιο ότι τον Φεβρουάριο αγόραζαν με 1,40 ευρώ το δεκάλιτρο και σήμερα κοστίζει 3,20 το κιλό. Αντίστοιχα μεγάλες είναι οι ανατιμήσεις σε κρέατα και πίτες.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter