Σπ. Μπιμπίλας: Καταγγέλλει τιμωρητική συμπεριφορά για όσους διαβάζουν το κείμενο του ΣΕΗ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Σπ. Μπιμπίλας: Καταγγέλλει τιμωρητική συμπεριφορά για όσους διαβάζουν το κείμενο του ΣΕΗ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, καταγγέλλει τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του θεάτρου.

Απολύσεις, μη αναγνώριση συγγενικών δικαιωμάτων αλλά και κίνδυνους να μην πληρωθούν, συντελεστές παράστασης, επειδή διάβασαν το κείμενο του Σωματείου για την αποφυλάκιση Λιγνάδη είναι μερικά από τα περιστατικά που κάνουν «επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις» αναφέρει.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες , αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε από ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το Κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!! Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολήσουν τα συγγενικά τους δικαιώματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!! ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΠΡΟΒΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ… ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΆΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ …»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter