Space Oddity: Δείτε το νέο βίντεο από το επίσημο σάιτ του Μπόουι με αφορμή την 50η επέτειο κυκλοφορίας του (Video)

Space Oddity: Δείτε το νέο βίντεο από το επίσημο σάιτ του Μπόουι με αφορμή την 50η επέτειο κυκλοφορίας του (Video)

Για να τιμήσουν την 50η επέτειο του “Space Oddity” του Ντέιβιντ Μπόουι πιστοί θαυμαστές του κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο του single.

Το βίντεο προβλήθηκε πρώτη φορά στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Κένεντι στην Ουάσινγκτον, το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση της NASA με αφορμή την 50η επέτειο της προσγείωσης του “Apollo 11” στη Σελήνη.

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο επίσημο website του εκλιπόντος τραγουδιστή, περιλαμβάνει άγνωστα στιγμιότυπα από τη συναυλία του Μπόουι στα 50α γενέλιά του, στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν στη Νέα Υόρκη. Επίσης έχει συμπεριληφθεί υλικό από στούντιο που δημιουργήθηκε για την περιοδεία του 1990 Sound & Vision. Το βίντεο επιμελήθηκε ο Τιμ Ροπ.

“Φαντάστηκα τον Ντέιβιντ Μπόουι να τραγουδάει στον εορτασμό για την επέτειο προσγείωσης στο φεγγάρι. Απερίγραπτο” ανέφερε ένας θαυμαστής του θρύλου της ροκ που είδε το βίντεο. Ένας άλλος σχολίασε: “Εκπληκτικό. Τέλειο. Κλαίω και χαμογελάω ταυτόχρονα”.

Το «Space Oddity» κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες προτού ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν φθάσουν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Το BBC χρησιμοποίησε το τραγούδι ως μουσική υπόκρουση για την κάλυψη της ιστορικής στιγμής.

“Είμαι βέβαιος ότι πραγματικά δεν άκουγαν τους στίχους καθόλου!” είχε πει ο τραγουδιστής σε μεταγενέστερη συνέντευξή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter