Σπάει η ομερτά για Λιγνάδη, καταθέσεις σοκ – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Σπάει η ομερτά για Λιγνάδη, καταθέσεις σοκ – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Πώς δρούσε στο Αρσάκειο.

Μετά το πολιτικό κουκούλωμα προσπάθειες και για δικαστική συγκάλυψη μέσα από αργοπορίες και πλημμελή έρευνα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ Μεταξύ Παρθενώνα και ανηλίκων

Ο Ι.Σ.Καριώτης σχολιάζει την εθνική έξαρση και την καλλιτεχνική έξαψη που έγιναν φάρμακο για τις στυτικές δυσλειτουργίες της ελίτ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ Βράζει η κοινωνία για την κυβέρνηση, ανησυχεί για τα θύματα

Επτά στους δέκα πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ έξι στους δέκα απαιτούν την αποπομπή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κομμάτια και θρύψαλα η εικόνα του Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ Μεγάλη ανανέωση στην πορεία για το συνέδριο

ΚΡΑΤΟΣ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥ Κυβέρνηση -δήμιος για τον Δ. Κουφοντίνα

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ Στο απόσπασμα από τράπεζες και Ευρώπη

ΒΑΣΩ ΜΠΕΣΚΑΚΗ «Η μάχη μου με τον καρκίνο»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟYΝ Κώστας Μπιτσάνης, Κώστας Θερμογιάννης, Σπύρος Γκουτζάνης

Tο Docville

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο θέατρο, την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη και την κυριαρχία της Δεξιάς στον πολιτισμό από τον Εμφύλιο έως σήμερα: «Αυτό που κυριάρχησε στην τέχνη, που επέβαλε η νικήτρια παράταξη, ήταν το μέτριο. Λίγος Θουκυδίδης, λίγος “Γυάλινος κόσμος”, λίγη αρχαία τραγωδία, λίγος Αριστοφάνης, λίγη ποίηση και λίγο… ένας αχταρμάς».

Η ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου εξομολογείται στον Αντώνη Μποσκοΐτη ότι και η ίδια υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε παιδική ηλικία, ενώ μιλάει για την ελεεινή διακυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει απέναντι στην Ιστορία, τον Δημήτρη Λιγνάδη, την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και για την ελπίδα που προέρχεται από τους νέους.

Ο Τριαντάφυλλος Τρανός, καθηγητής Φιλοσοφίας και Αισθητικής στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΑΠΘ, μιλάει για την πράξη του να γράψει ντροπή στην άσφαλτο μετά την επίθεση των αστυνομικών στην πρυτανεία του πανεπιστημίου, για το αφήγημα για τη βία στα πανεπιστήμια που χρησιμοποιείται προσχηματικά και την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται για να καούν και έτσι να φωτίσουν. Γενναιόδωροι, πληθωρικοί, ακραίοι, εμφανώς ταλαντούχοι, αιχμηροί, οδυνηροί και πεφωτισμένοι, κυρίως άνθρωποι πρόθυμοι να είναι συνδαιτυμόνες με θεούς και δαίμονες σε τραπεζώματα ακόμη και της πιο άβολης αλήθειας. Άνθρωποι θαρραλέοι όπως ο ΤΑΖ». Ο αποχαιρετισμός του Docville στον Τάσο Θεοδωρόπουλο.

Η Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ μιλάει στο Documento προκειμένου να σπάσει το στάτους του σεξισμού και της σωματικής και της λεκτικής βίας στη σχολή.

Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου γράφει για τις «πομπές» του θεάτρου, τις «πομπές» μιας ολόκληρης κοινωνίας και την αναζήτηση της λύτρωσης από τον εφιάλτη.

Ο ερμηνευτής και συνθέτης Χρήστος Θηβαίος ξεχωρίζει τα 15 τραγούδια που τον επηρέασαν.

Ο σκηνοθέτης Αστέριος Γερογιάννης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος και διευθυντής Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, γράφει για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, την ανάγκη της τιμωρίας των δραστών και την αποφυγή της επαναθυματοποίησης των θυμάτων.

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ το 1ο βιβλίο της νέας σειράς «Έτσι πολεμήσαμε στον Αγώνα»: Πώς πολέμησαν στις μεγαλύτερες μάχες και πώς σκέφτονταν οι αγωνιστές του ’21 με τα δικά τους λόγια σε 160 σελίδες ιστορίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter