Σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ η τιμή της βενζίνης

Σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ η τιμή της βενζίνης

Την ώρα που τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, θέλουν τον πληθωρισμό στην Ελλάδα για τον μήνα Ιανουάριο στο 5,5% πάνω από το 5,1% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης, επιστρέφοντας στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 και καταγράφοντας μάλιστα υψηλό 11ετίας, η τιμή της βενζίνης σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Την Τετάρτη, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά έφτασε τα 1,837 ευρώ με την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί να είναι τον Αύγουστο του 2012 όταν άγγιξε τα 1,838 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις Κυκλάδες η μέση τιμή ήταν 2.038 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 1,976, στην Ευρυτανία 1,936. Στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο μπρεντ καταγράφει ελάχιστη υποχώρηση 88,6 ευρώ το βαρέλι.

Με την πολιτική αντιπαράθεση πάντως γύρω από το μέτωπο της ακρίβειας να παραμένει σε υψηλούς τόνους, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος παροδική.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Δεκέμβριο η Eurostat είχε εκτιμήσει πληθωρισμό 4,4% και η ΕΛΣΤΑΤ τελικά ανακοίνωσε 5,1%.Μένει να φανεί αν η ΕΛΣΤΑΤ θα ανεβάσει τον πήχη του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter