Σπάει στα δύο η ΔΕΠΑ, το Νοέμβριο η διαδικασία πώλησης

Σπάει στα δύο η ΔΕΠΑ, το Νοέμβριο η διαδικασία πώλησης

Tον ερχόμενο Νοέμβριο έχει προγραμματίσει το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ, αφού πρώτα γίνει ο εταιρικός μετασχηματισμός της εταιρείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για το δεύτερο εξάμηνο, δεν υπάρχει καμία αναφορά πέραν των γνωστών, για τη ΔΕΗ, αφού δεν προβλέπεται πότε θα γίνει η πώληση των μονάδων. Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά στη ΔΕΠΑ Νομοθέτηση για εταιρικό μετασχηματισμό/διάσπαση ΔΕΠΑ, στη βάση σχετικής μελέτης που θα κάνει η ΔΕΠΑ και υλοποίηση αυτού. Γίνεται λόγος για εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής 50% + 1 μετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εμπορία από το ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2018

Τονίζεται ότι υπάρχει δικαίωμα αρνησικυρίας: Η άσκηση του δικαιώματος αρνησικυρίας περιορίζεται σε θέματα που συνιστούν αναγκαία και αναλογική δράση για:

(i) την εφαρμογή υφιστάμενων και μελλοντικών προληπτικών μέτρων και σχεδίων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2017/1938, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης διασφάλισης επαρκούς διαφοροποίησης πηγών και διαδρομών εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του ΥΦΑ

(ii) τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις (π.χ. δέσμευση ποσοτήτων) που προϋπήρχαν του διαγωνισμού και απορρέουν από τη συμμετοχή στα έργα κοινού ενδιαφέροντος (PCI). Η άσκηση αυτού του δικαιώματος αρνησικυρίας μπορεί να υποβληθεί σε δικαστικό έλεγχο ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων εάν αμφισβητηθεί από τον άλλο μέτοχο. Σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης του μεριδίου συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου (14%) στις υποδομές θα εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της εμπορίας.

Για την πώληση του 17% της ΔEH που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ δεν γίνεται καμία αναφορά σε χρονοδιάγραμμα. Στο σχέδιο δράσης του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνεται πως γίνεται «αξιολόγηση από το ΤΑΙΠΕΔ των εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών αξιοποίησης». Το ίδιο αναφέρεται και για την αξιοποίηση του 24,02% που διατηρεί το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΑΘ και του 11,33% στην ΕΥΔΑΠ. Θα γίνει «αξιολόγηση από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο των εναλλακτικών επιλογών αξιοποίησης και επιλογή βέλτιστου τρόπου αξιοποίησης». Στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ εκκρεμεί και η «αναθεώρηση και χρονική επέκταση της υφιστάμενης Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας».

Διαβάστε όλο το σχέδιο δράσης του ΤΑΙΠΕΔ

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/06/18/5b27d245cd3a180b5b4267d6.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter