Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Σπάνιο είδος φυτού βαφτίστηκε... Τζίμι Χέντριξ!

Ο πιο σπουδαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής Τζίμι Χέντριξ είναι διάσημος για πολλές επιτυχίες, μεταξύ άλλων το «Purple Haze» και το «The Wind Cries Mary», αλλά τώρα θα τον θυμόμαστε και για ένα εντελώς διαφορετικό λόγο.

Επιστήμονες στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν πρόσφατα ένα σπάνιο είδος παχύφυτου, στο οποίο έδωσαν το όνομά του.

Το φυτό, που ονομάζεται Dudleya hendrixii ή «Ο Χέντριξ ζει για πάντα», βρίσκεται μόνο στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια, Πούντα Κολονέτ, στο Μεξικό.

"Είναι λεπτό με μίσχο και συνήθως φθάνει σε ύψος τα 300 εκατοστά. Το φυτό με χυμώδη φύλλα και άνθη σε έντονο ροζ και λευκό χρώμα «πεθαίνει το καλοκαίρι και αναπτύσσεται ξανά το φθινόπωρο" δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης Μαρκ Ντοντέρο, ο οποίος ανακάλυψε το φυτό και ο οποίος έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Τώρα εργάζεται ως βιολόγος στο Σαν Ντιέγκο, σε περιβαλλοντική εταιρεία συμβούλων.

Η ιδέα για το όνομα γεννήθηκε όταν ο Ντοντέρο συνειδητοποίησε ότι άκουγε το τραγούδι του Χέντριξ «Voodoo Child» τη στιγμή που ανακάλυψε το ροζ φυτό.

Η επιστημονική ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό «Madroño», που εκδίδεται από την Εταιρεία Βοτανολογίας της Καλιφόρνια.

Δυστυχώς, παρότι μόλις εντοπίστηκε το σπάνιο φυτό είναι ήδη σε κίνδυνο. Απειλείται από τη βόσκηση, τις γεωργικές εργασίες, την κυκλοφορία οχημάτων και την οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Οι συγγραφείς της μελέτης προτρέπουν τους αρμόδιους αξιωματούχους του Μεξικού και περιβαλλοντικούς οργανισμούς να αναλάβουν γρήγορα δράση για να προστατεύσουν αυτό το σπάνιο φυτό.

Το φυτό Τζίμι Χέντριξ θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να διαφύγει τον κίνδυνο, αφού έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.