Σπάνιο φαινόμενο στην… Μπενελούξ της Χαλκίδας: Αναβλύζει νερό ανάμεσα στα σπίτια (Photos+Video)

Σπάνιο φαινόμενο στην… Μπενελούξ της Χαλκίδας: Αναβλύζει νερό ανάμεσα στα σπίτια (Photos+Video)

Ποτάμι τρέχει το νερό από τα σπίτια της περιοχής Αγίας Ελεούσας στη Χαλκίδα. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν τον τελευταίο καιρό σε συνδυασμό με το ότι η στεριά στην συγκεκριμένη περιοχή είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θυμίζοντας κάτι από… Κάτω Χώρες της Ευρώπης, έχει μετατρέψει κυριολεκτικά τα σπίτια και τις αυλές τους σε μόνιμες λίμνες.

Η αγανάκτησή των κατοίκων είναι μεγάλη που καταγγέλλουν για ολιγωρία τις Αρχές.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, απαντά στο θέμα και διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα 40 ετών που όταν παρουσιάζονται έντονες βροχοπτώσεις κάνει την εμφάνισή του και μοιάζει σαν ν’ αναβλύζει η γη νερό. Χαρακτήρισε δε την περιοχή ως… Μπενελούξ, παραπέμποντας στις Κάτω Χώρες που βρίσκονται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. 

Προχθές την περιοχή επισκέφθηκαν γεωλόγοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών μαζί με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ενήμεροι είναι επίσης η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική. ‘Όμως, όπως τόνισε, όσες αντλήσεις κι αν γίνουν, τα νερά αμέσως ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter