Σπάνιο λευκό λιονταράκι γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

Σπάνιο λευκό λιονταράκι γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

Στο ζωολογικό κήπο Αλ Ζάουρα της Βαγδάτης, εκεί όπου γεννήθηκε, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια αυτή την εβδομάδα ένα πολύ σπάνιο αρσενικό λευκό λιονταράκι. 

Το λευκό λιονταράκι είναι το πρώτο του είδους αυτού που γεννήθηκε στο Ιράκ. Η μητέρα του είναι έγκυος ξανά και αξιωματούχοι του πάρκου ελπίζουν τις επόμενες εβδομάδες να γιορτάσουν τη γέννηση ενός ακόμη λευκού λιονταριού.

“Περιμένουμε τη γέννηση ενός ακόμη λευκού λιονταριού από τους ίδιους γονείς, καθώς φέρουν τα ίδια γονίδια που καθορίζουν τη λευκότητα. Θεού θέλοντος, θα γεννηθεί ένα λευκό λιοντάρι”, δήλωσε ο Σέιφ Ταουφίκ, εκπαιδευτής λιονταριών και τίγρεων. Με την ευκαιρία των πρώτων γενεθλίων του λιονταριού το ζωολογικό πάρκο ανάρτησε σχετικό βίντεο που παρουσιάζει το σπάνιας ομορφιάς αιλουροειδές.

Τα λευκά λιοντάρια, μια μοναδική γενετική μετάλλαξη που παρατηρείται στους εθνικούς δρυμούς των περιοχών Τιμπαβάτι και Κρούγκερ στο νότιο τμήμα της Αφρικής, είχαν εξαφανιστεί ουσιαστικά για τουλάχιστον 12 χρόνια μέχρι να επανεμφανιστούν στη φύση το 2004.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter