Σπανούλης: Γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας (Πίνακας)

Σπανούλης: Γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας (Πίνακας)

Μια… ανάσα από την κορυφή των καλύτερων σκόρερ στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα) βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς ο Λαρισαίος γκαρντ χρειάζεται άλλους 162 πόντους για να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και να γράψει το όνομα του με “χρυσά γράμματα” σε άλλη μια στατιστική κατηγορία.

Του Στέλιου Τορομανίδη

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της 20ης σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης με την σύγχρονη μορφή της και τέταρτη με το νέο φορμάτ που όλες οι ομάδες αγωνίζονται απέναντι σε όλες κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου!

Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού είναι η 14η αγωνιστική περίοδο και όπως φαίνεται θα αποτελέσει και την καθοριστική, όσον αφορά την εκτελεστική του δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο V Span είναι δεύτερος στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ με 3.991 πόντους και θέλει ακόμα 162 για να προσπεράσει τον παλαίμαχο γκαρντ της Μπαρτσελόνα Χουάν Κάρλος Ναβάρο που κατέχει την πρώτη θέση με 4.152.

Βάσει του μέσου όρου καριέρας που έχει ο Βασίλης Σπανούλης (13,2 πόντοι) σε 302 αγώνες του στην Ευρωλίγκα τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Παναθηναϊκό χρειάζεται μόνο 13 ματς για να βρεθεί στην κορυφή των σκόρερ, ενώ αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα πεπραγμένα του την προηγούμενη σεζόν (10,2 πόντοι ανά παιχνίδι) θα ξεπεράσει τον Ισπανό πρώην καλαθοσφαιριστή σε 16 αγώνες.

Χονδρικά λοιπόν, ο Kill Bill εκτιμάται αν όλα πάνε καλά να κάνει δική του άλλη μια στατιστική “κορυφή” πριν την λήξη της regular season. Και λέμε “άλλη μια στατιστική κορυφή” διότι μέχρι στιγμής είναι πρώτος σε ασίστ (1.414), στις εύστοχες ελεύθερες βολές (1.047) και στα συνολικά λεπτά συμμετοχής (8.249:43).

Αναλυτικά ο πίνακας με τους κορυφαίους σκόρερ στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας (2000 μέχρι σήμερα):

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter