Σπαντ Ουέμπ: Ο πιο κοντός νικητής καρφωμάτων σε All – Star Game και το…. ψέμα στον Ουίλκινς! (Videos)

Σπαντ Ουέμπ: Ο πιο κοντός νικητής καρφωμάτων σε All – Star Game και το…. ψέμα στον Ουίλκινς! (Videos)

Το All-Star Game του 2020 είναι προ των πυλών και όλοι οι αστέρες του ΝΒΑ ετοιμάζονται για τη μεγάλη ”γιορτή” του Σικάγο (14-16/2). Πέρα από το κυρίως πιάτο, οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων θα είναι και πάλι το ”αλατοπίπερο” του τριημέρου.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, κάποιες χρονιές και πιο συγκεκριμένα κάποιοι νικητές, θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στο ”Πάνθεον” του All-Star Game. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Σπαντ Ουέμπ, ο οποίος στις 8/2/1986 κέρδισε τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Τί κάνει τόσο ξεχωριστή τη νίκη ενός παίκτη, που είχε μία καλή καριέρα 12 ετών στο ΝΒΑ με 9,9 πόντους και 5,3 ασίστ; Είναι μόλις 1,68μ,!

Ο τότε παίκτη των Χοκς παραμένει ως σήμερα ο πιο κοντός παίκτης που έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμό και φυσικά ο πιο κοντός νικητής και ένας από τους δύο που το κατάφεραν όντας κάτω από 1,80μ. μαζί με τον Νέιτ Ρόμπινσον. Στη δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ, ο τότε 23χρονος άσος των Χοκς δέχθηκε τη πρόκληση από το ΝΒΑ. Και από την αρχή, έδειξε πως το είχε πάρει στα σοβαρά.

”Όταν μου ζήτησαν αρχικά από το ΝΒΑ να συμμετάσχω στο διαγωνισμό, έβαλα τα γέλια. Νόμιζα ότι με δούλευαν. Δεν σκεφτόμουν τότε τα καρφώματα, αλλά πώς θα διατηρήσω την θέση μου στο ρόστερ των Χοκς. Αν ήθελα να καρφώνω, θα πήγαινα στους Harlem Globetrotters.

Όμως, η λίγκα με ήθελε στο διαγωνισμό. Ήμουν κάτι ξεχωριστό. Σκέφτηκαν ότι θα αποκλειόμουν από τον α’ γύρο. Αυτό που δεν ήξεραν είναι πως μόλις τους είπα ότι θα συμμετάσχω, η μόνη σκέψη στο μυαλό μου ήταν πώς θα βγω νικητής”.

Και το έκανε! Στον τελικό του Ντάλας, ο πρωταθλητής της περασμένης χρονιάς, Ντομινίκ Ουίλκινς, ήταν το απόλυτο φαβορί. Όμως, ο συμπαίκτης του στην Ατλάντα χαμογέλασε στο φινάλε με 100 πόντους έναντι 98 του ”The Human Highlight Reel”! Η μεγάλη έκπληξη είχε γίνει και ο Ουέμπ έδειξε πως και οι κοντοί καρφώνουν!

Μάλιστα, ο Ουέμπ ήταν εκεί το 2006 για τον Νέιτ Ρόμπινσον! Ο νικητής του 1986 βοήθησε τον νικητή εκείνης της χρονιάς, σε μία συνεργασία που θα μείνει στην ιστορία. Γιατί πολύ απλά, η ιστορία γράφεται όταν γίνεται το σπάνιο, το απροσδόκητο, το… περίεργο!

Ο καλύτερος επίλογος είναι η αποκάλυψη του προπονητή των Χοκς τη περίοδο εκείνη, Μάικ Φρατέλο. Όπως φαίνεται, ο Ουέμπ δεν είχε παίξει και τόσο… έντιμα απέναντι στον Ουίλκινς! Τί εννοούμε;

”Είχε πει στον Ντομινίκ ότι δεν είχε προετοιμάσει τίποτα, δεν είχε προπονηθεί. Ίσως λοιπόν να πήγε στο τελικό, γνωρίζοντας πως το ταλέντο του θα αρκεί για να κερδίσει”.

Αλλά είπαμε: ”Η μόνη σκέψη στο μυαλό μου ήταν πώς θα βγω νικητής”!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter