Σπαρτιάτες: Πέφτουν οι τόνοι, μένουν οι διαφωνίες – Στον «αέρα» η στήριξη Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας

Σπαρτιάτες: Πέφτουν οι τόνοι, μένουν οι διαφωνίες – Στον «αέρα» η στήριξη Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας

Αντί για συνεδρίαση της ΚΟ του μορφώματος, όπως διαμήνυε ο Βασίλης Στίγκας, τελικά ο γ.γ. της ΚΟ, Γιάννης Δημητροκάλλης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, επισκέφτηκαν το γραφείο του προέδρου των Σπαρτιατών στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης, συμφωνώντας από κοινού ότι όλα τα θέματα θα τεθούν επί τάπητος στα τέλη Αυγούστου κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν on και off the record, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μετά την επιστολή διαμαρτυρίας 9 βουλευτών του κόμματος για το «άδειασμα» του Β. Στίγκα στον Κωνσταντίνο Φλώρο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

«Μιλήσαμε και πιθανόν λύσαμε όλες τις διαφορές» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ο Β. Στίγκας, συμπληρώνοντας πως «επί της ουσίας δεν έχουμε πολλές διαφορές». Ο πρόεδρος του μορφώματος δεν θέλησε να γνωστοποιήσει γιατί «άδειασε» τον βουλευτή του κόμματος Κων. Φλώρο ενώπιον της Ολομέλειας, ενώ σε ερώτηση του documentonews.gr για το αν ασκεί επιρροή ο Κασιδιάρης στην ΚΟ των Σπαρτιατών, επανέλαβε πως ο καταδικασμένος ναζί «είναι το καύσιμο – η κηροζίνη για να φτάσουμε στο ποσοστό που πήραμε στις εκλογές». Ωστόσο, στη συνέχεια διευκρίνισε: «Από εκεί και πέρα, εμείς συνεχίζουμε ως Σπαρτιάτες».

Επιπλέον, ενδιαφέρον έχει πως μετά από σχετικό ερώτημα του documentonews.gr, αρμόδιες κομματικές πηγές δεν θέλησαν να διευκρινίσουν αν οι Σπαρτιάτες στηρίζουν τον καταδικασμένο ναζί για την υποψηφιότητά του σε σχέση με τη δημαρχία της Αθήνας. «Ακόμα είναι νωρίς…» αντέτειναν με νόημα, τονίζοντας πως θα συζητηθούν όλα στα τέλη Αυγούστου κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ. Άξιο αναφοράς δε ότι ο κ. Στίγκας απέρριψε το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτων συνεδριακών διαδικασιών του κόμματος.

Αναστολή κρατικής χρηματοδότησης;

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο τροποποίησης της ρύθμισης που θεσπίστηκε μετά τη δολοφονία Φύσσα και μέσω της οποία «κόπηκε» η κρατική επιχορήγηση στην Χρυσή Αυγή προκειμένου να συμπεριληφθεί και το μόρφωμα των Σπαρτιατών λόγω της στήριξης και της επιρροής που ασκεί σε αυτό ο Κασιδιάρης. Ίσως, εδώ να βρίσκεται η απάντηση για τις δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την υποψηφιότητα του ναζί για τον Δήμο Αθηναίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter