Special Olympics & Εκπαιδευτήρια Δούκα: Η ανοιχτή κοινωνία διδάσκεται!

Special Olympics & Εκπαιδευτήρια Δούκα: Η ανοιχτή κοινωνία διδάσκεται!

Tο ετήσιο «ραντεβού» αποδοχής και συνύπαρξης έδωσαν για άλλη μία φορά τα Special Olympics Hellas με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα! Στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων άπλωσαν χέρια και άνοιξαν αγκαλιές σε περισσότερους από 40 αθλητές των Special Olympics Hellas!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των αθλητών και των μαθητών που διόλου τυχαία αποκαλούνται Unified Partners. Είναι συμμέτοχοι, είναι ενωμένοι. Οι έφηβοι των εκπαιδευτηρίων Δούκα με λαμπερά χαμόγελα συμμετείχαν στη συνέχεια από κοινού με αθλητές των Special Olympics Hellas σε ασκήσεις και δραστηριότητες στο πλαίσιο της Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων – Motor Activities Training Program (MATP).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Μανώλης Δετοράκης τονίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη δημιουργία κοινωνιών με ανακλαστικά αποδοχής και συμμετοχικότητας. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Κοδέλλας ενώ τους αθλητές καλωσόρισε η κυρία Ελένη Δούκα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αθλητές από τα εξής σχολεία και φορείς: Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου, Ειδικό Δημοτικό Μεταμόρφωσης, Ειδικό ΕΠΑΛ Ιλίου, Ειδικό Λύκειο Ιλίου, ΕΛΕΠΑΠ, Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κρίκος, Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Αττικής «Η Ελπίδα».

«Μπορώ εγώ, μπορείς και εσύ. Πινέλα ας πάρουμε να ζωγραφίσουμε μαζί» απήγγειλαν οι μαθητές δίνοντας σε λίγες μόνο λέξεις το πιο φωτεινό παράδειγμα. Με αγάπη, προσπάθεια και κοινή θέληση, υπάρχει τρόπος να δώσουμε σε συνανθρώπους μας δρόμο στη δημιουργία και τη χαρά. Λειτούργημα το οποίο με ευλάβεια επιτελούν εδώ και χρόνια τα Special Olympics Hellas με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και των υποστηρικτών τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter