Σπέτσες: Ένα νησί σαν μυθιστόρημα

Σπέτσες: Ένα νησί σαν μυθιστόρημα

Στα ρηχά ο διάφανος βυθός όλο τρυπίτσες κι από πάνου το πεύκο, γέρικο, σπασμένο, αδειάζοντας ευωδιές σαν να ξεπληρώνει παλιό χρέος.

Σε απόσταση είκοσι λεπτών με το φέρι μποτ από την Κόστα, δεσπόζει το νησί των Σπετσών στον Αργολικό Κόλπο. Ένα νησί άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και ένα νησί άπειρου κάλλους, για τον ταξιδιώτη, καθώς οι μυρωδιές, τα χρώματα, τα στενά σοκάκια, η αρχιτεκτονική, οι κρυφές πλατείες, οι άμαξες, η περατζάδα στο παλιό και νέο λιμάνι, η διασκέδαση σε καφέ- μπαρ- ταβέρνες μαζί με την πολύτομη ιστορία του νησιού μόνο αδιάφορο δεν μπορούν να αφήσουν τον κάθε επισκέπτη.

Τα πολλά ξενοδοχεία και airbnb του νησιού, παρέχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν πολλούς αλλά και κάθε λογής επισκέπτες, ωστόσο θα ήταν καλό σε περιόδους υψηλής ζήτησης να προνοήσετε, μιας και η διασκέδαση, οι κατά μήκος παραλίες στην κατοικημένη περιοχή του νησιού καθώς και τα θαλάσσια σπορ που παρέχονται κάνουν το νησί ένα από τα πρώτα σε ζήτηση για την καλοκαιρινή περίοδο. Και για τους λάτρες του αθλητισμού, οι Σπέτσες φιλοξενούν κάθε χρόνο το SPETSATHLON, έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες τριάθλου που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Φτάνοντας στις Σπέτσες, αρχαιότερα «Πιτυόνησος» ή «Πιτυούσα», το καλωσόρισμα κάνει το αγέρωχο Ποσειδόνειο Grand Hotel, ένα ξενοδοχείο άριστης αρχιτεκτονικής που χάρη στην κλασικότητα, που το στολίζει σου δίνει την αίσθηση κάποιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Κατεβαίνοντας από το καράβι, η πρώτη επαφή είναι με τις άμαξες, που στέκοντας εκεί πάνω στο πλακόστρωτο σε φλερτάρουν για μια ρομαντική περατζάδα σε όλο το νησί. Η διαδρομή σου ξυπνάει μνήμες μιας παλαιότερης Ελλάδας αλλά και ένα αίσθημα ερωτισμού που μαζί με το «χορτασμένο» μάτι δημιουργούν το ελιξίριο του έρωτα σου με τις Σπέτσες.

Καθώς, περπατάς στα σοκάκια του νησιού παρασυρμένος από τις μυρωδιές των λουλουδιών και τις μπουκαμβίλιες , το λουλούδι που κοσμεί σαν περίτεχνο κόσμημα το νησί, αλλά και τη μυρωδιά των «Αμυγδαλωτών των Σπετσών», παραδοσιακού γλυκού που μην παραλείψεις να δοκιμάσεις, θα συναντήσεις κρυφές πλατείες με κοσμοπολίτικες γεύσεις, καθώς και ταβέρνες, patisseries, brasseries και ότι άλλο τραβά η όρεξη σου. Για καφεδάκι, το νησί προσφέρει χώρους για όλα τα γούστα, που μετά από μια εξονυχιστική εξερεύνηση και επίσκεψη στα ιστορικά μνημεία του νησιού, ήτο «βάλσαμο».

Τα ιστορικά μνημεία του νησιού, θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές τόσο με την ιστορία όσο και με την αρχιτεκτονική τους, που ξυπνούν των ελληνισμό μέσα σου , με πρωτοπόρο του σπίτι- μουσείο της θρυλικής Μπουμπουλίνας. Συνεχίζοντας την εξερεύνηση θα βρεις εκκλησίες με τρανή ομορφιά, στολισμό και ιστορία, που θα σου διηγηθούν, και σίγουρα θα σε μαγέψουν.

Φτάνοντας στο παλιό λιμάνι με τον περίτρανο φάρο, να σηματοδοτεί την ύπαρξη αυτού του αρχοντικού νησιού, πέρα από την γραφικότητα που θα συναντήσεις, μην ξεχάσεις να εισπνεύσεις τα τόσο αρώματα που σου χάρισε η ‘Ιζόλα ντι Σπέσια’ (=αρωματοφόρος νήσος) και την θαλασσινή αλμύρα ,κρατώντας όλη αυτή την ελληνική γνησιότητα της ελληνικής γης και θάλασσας, καθώς αρμενίζοντας το Αιγαίο πέλαγος τα μάτια σου θα γεμίζουν μπλε!

της Πέννυς Καπετάνιου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter