Σπέτσες: Καταδίκη γνωστού εφοπλιστή για αυθαίρετες κατασκευές – Το ρεπορτάζ του Documento

Σπέτσες: Καταδίκη γνωστού εφοπλιστή για αυθαίρετες κατασκευές – Το ρεπορτάζ του Documento

Λίγο καιρό πριν το Documento με ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει ότι ένα μέλος της οικογένειας Λαιμού προχωρά σε μια σειρά από σοβαρές, αυθαίρετες παρεμβάσεις στον αιγιαλό και στη θαλάσσια ζώνη στην περιοχή των Σπετσών. H Δικαιοσύνη έρχεται να το επιβεβαιώσει…

Ο εφοπλιστής Φίλιππος Λαιμός εδώ και χρόνια προχωρά στην κατασκευή ενός γιγαντιαίων διαστάσεων μόλου που κόβει στα δύο τον φυσικό όρμο του Κουζουνού και τον μετατρέπει σε ιδιωτική μαρίνα –αποκλειστικά- για τα σκάφη της οικογένειας και των φίλων τους. Κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν ήδη από το 2017 σε αναφορά προς το Λιμεναρχείο Σπετσών σχετικά με τις συνεχώς επεκτεινόμενες κατασκευές που εμφανίζονταν και επί του πυθμένα της ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του.

Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Ένας μόλος για όλους ή για έναν; Η υπόθεση της προβλήτας του Φίλιππου Λαιμού στις Σπέτσες

Παρά το γεγονός ότι η επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον είναι τεράστια η οικογένεια Λαιμού εμφανίστηκε ξαφνικά το 2021 με 17 άδειες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επέκταση και νομιμοποίηση ενός λιμένα… «δημόσιας χρήσης». Ωστόσο ο μόλος βρίσκεται στο κέντρο της ιδιοκτησίας Λαιμού και δεν είναι με κανέναν τρόπο προσβάσιμος σε τρίτους, αφού αποκλειστική πρόσβαση παρέχει το ιδιωτικό δρομάκι που οδηγεί στην οικία της οικογένειας Λαιμού, μέσα από τον κήπο της!

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσφατη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Πειραιά (2367/2022) ο κ. Φίλιππος Λαιμός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης και σε χρηματική ποινή για «Αυθαίρετες κατασκευές κατ’ εξακολούθηση» και «Παράβαση νομοθεσίας περί αιγιαλού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter