Spiegel: Δεν συμφέρει την Τουρκία να καταρρεύσει η συμφωνία με την Ε.Ε. για το προσφυγικό

Spiegel: Δεν συμφέρει την Τουρκία να καταρρεύσει η συμφωνία με την Ε.Ε. για το προσφυγικό

Η τουρκική κυβέρνηση έχει συμφέρον να διατηρηθεί η συμφωνία με την ΕΕ, διότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και ειδικά ο τουρισμός καταρρέει.

Η Άγκυρα έχει ανάγκη τα εμβάσματα από τις Βρυξέλλες. Ένα τμήμα της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι και η καταβολή ποσού τριών δις. ευρώ από την ΕΕ, μέρος του οποίου δεν έχει ακόμα καταβληθεί, γράφει το γερμανικό περιοδικό στη διαδικτυακή του έκδοση.

Γνώστες των τουρκικών πραγμάτων, εξάλλου, επισημαίνουν ότι η τουρκική κυβέρνηση θα ερχόταν αντιμέτωπη με εσωτερικά προβλήματα, αν παραβίαζε τα συμπεφωνημένα με την ΕΕ. Πολλοί Τούρκοι εξέλαβαν τη στήριξη προς τους κατά πλειοψηφία μουσουλμάνους πρόσφυγες σαν βοήθεια «στα αδέρφια τους». Και στο σημείο αυτό ο Ερντογάν δεν θέλει να διακινδυνεύσει την παραμικρή διένεξη.

Γι’ αυτό και παρά το γεγονός ότι οι τριβές στις σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας οξύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την παρεμπόδιση Τούρκων πολιτικών να κάνουν προεκλογικό αγώνα επί γερμανικού εδάφους και τη σύγκριση της σημερινής Γερμανίας με το ναζιστικό καθεστώς από τον κ. Ερντογάν, η Άγκυρα δεν αναφέρθηκε καθόλου, όπως έκανε επανειλημμένα στο παρελθόν, σε μια ενδεχόμενη καταγγελία της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό, συμπεραίνει το Spiegel.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter